0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Kırıkkale ilinde 11. Sınıf sağlık meslek lisesi öğrencileriyiz (hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, sağlık bakım teknisyeni bölümleri) Kırıkkale ilinde devlette ve özelde sayının çok olması nedeniyle, özel sağlık liseleri olmasından dolayı 12. Sınıfta yapacağımız staja hastaneler 7 veya 8 kişi kontenjan vererek diğer öğrencilerin staj yapmalarını engellemektedir. İnsan hayatını etkileyen son derece önemli meslek mensuplarını oluşturacak olan bizlerin, staj yapamaz durumda yeterliliğimiz son derece düsük olacaktır. Bu şekilde Türkiye'ye hizmet verecek insanların daha kaliteli ve nitelikli gibi sağlam yeterliliği yüksek eleman yetiştirmenin önüne geçecektir. Şimdilik bu sorun sadece bizim içinmiş gibi görünsede alanda çalıştığımız kurumlarda hizmet alan olarak karşılaşmamız kaçınılmazdır. Hangi birey bu şekilde donanımı eksik kimselerden hizmet almayı ister ki ? Bizler staja çıkıp hastane ortamını tanımdan bilgi ve deneyimimiz yetersizken hastalara nasıl en iyi şekilde hizmet verebiliriz ? Bu durum gerçekleşirse verimli sağlık personelleri olacağımızı hiçbirimiz düşünmüyoruz. Bizlerden önceki dönemde okuyan öğremciler 11. Ve 12. Sınıfta staj görürken bizim 12. Sınıfta yapacağımız staj hakkımızın elimizden alınması adaletli bi durum değildir. Staj yapma ve ücret alma hakkımız yönetmelikte vardır, ve biz bu yönetmeliğin dikkate alınmayıp, haklarımızın engellenmesine izin vermek istemiyoruz.

Bugün Özgenur imzanı bekliyor!

Özgenur Canyurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Stajsız sağlık lisesinden mezun olacak öğrenciler düşünün. Staj hakkı elimizden alınmasın». Özgenur ve imza atan diğer 695 kişiye katıl.