0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Sağlık hizmeti en önemli kamu hizmetlerinden birisidir. Tedavi olup sağlığımıza kavuşmak için muayene olmak zorundayız ve tedavi için de ilaç almak zorundayız. Ve bunun için çalışan ve SSK'lı olan her birey devlete SSK işçi payı ödüyor.

Asıl ilginç olanı, aynı gün hastanede birkaç doktora muayene olursanız, her bir muayene için ayrı ayrı katılım bedeli ödenmesi. Diyelim ki, Eğitim Araştırma hastanede, çocuk cerrahi doktoruna çocuğunuzu muayene ettirdiniz ve bunun için de 10 lira katılım payını ödediniz. Rahatsızlığının sonucunda operasyon gerekiyor ve operasyon için de anestezi gerekiyor ve anestezi uzmanlığı olan doktora görünmeniz söylendi. Aynı gün o doktora da gittiniz. Bir 10 lira da ikinci muayene için ödüyorsunuz. Üçüncü bir doktora yani sonraki hafta mecburen kontrol için görüneceksiniz, bir 10 lira daha cebinizden çıkıyor. Birde sorun çıkıp da ilaç yazdıysa 3 TL de reçete ücreti. İlacın katılım payıda 3 TL. Toplamda 36 TL yapıyor. Ve o gün paranız yoksa ilacı alıp tedavi olmak için ya borç alıcaksınız ya da kredi kartı. Şunu da belirteyim, SGK’nın, 1. Muayene için sizin adınıza özel hastaneye ödediği tutar 15 TL, ikinci muayene için sizin adınıza özel hastaneye ödediği tutar, 14 TL. Diğer kalan muayene ücretini yani 100 TL ise 85 TL'yi cebinizden ödersiniz.

Özetleyecek olursak; SGK ile anlaşmalı özel hastaneye ya da devlet hastanesine  gider, aynı gün içinde iki doktora muayene olursanız, ilaç katılım bedeli ile birlikte ilaç almak için cebinizden çıkacak tutar özel hastanede 33 TL, devlet hastanesinde 23 TL.

Yani sonuçta eczaneye gittiğimizde 3 TL'lik ilaç için 33 TL para ödüyoruz. Paramız yoksa tedavi olamıyoruz. Ya da sağlık için borca giriyoruz.

Bir de biz SSK'lıyız.

Sağlığımıza ücret ödemek istemiyoruz.

Bugün Semra imzanı bekliyor!

Semra Şen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SSK'lı iken devlet, eğitim-araştırma ve şehir hastanelerine muayene ücreti ödemeyelim». Semra ve imza atan diğer 18.081 kişiye katıl.