Sporsuz yaşam olmaz, sporda KDV indirimi istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafına b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi bu kampanyayı başlattı

Spor yapmak herkesin hakkı. Spor lüks değil, tam aksine zorunlu bir ihtiyaç. Tam da bu sebepten herkesin spor yapabilmesi ve bu imkâna ulaşabilmesi çok önemli. Bugünlerde önemini hep beraber kavradığımız toplum sağlığımızı ancak sporla elde edebilir ve koruyabiliriz.

Koronavirüsten etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması için çok sayıda hizmet kolunda katma değer vergisi (KDV) oranlarında yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere indirime gidildi. Buna göre, belirlenen sektör ve iş kollarında tanımlı mal ve hizmetlerin sunulmasında uygulanan KDV oranları, yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere %18’den %8’e, %8 olan KDV oranlarıysa %1’e indirildi.

Evde kaldığımız, hareketlerimizin kısıtlandığı ve egzersiz yapma imkânı bulamadığımız zorlu bir dönemi geride bıraktık. Tüm sağlık önlemlerinin titizlikle alındığı kontrollü ortamlarda randevuyla spor yapmaya, açık havada yürümek kadar ihtiyacımız var. Pandemi dönemi her yaş grubunda kadın ve erkekte,  ama özellikle evde kalınan bir ortamda çok daha fazla sorumluluk üstlenmek zorunda kalıp yorgun düşen kadınlarda hem fiziki olarak hareketsizlik hem de olumsuz psikolojik etkiler yaratabiliyor.

Tüm bu sebeplerden dolayı b-fit kadınları ve b-fit ailesi olarak sporun hayatımız, fiziki ve psikolojik olarak sağlığımız ve çevremiz için önemine dikkat çekmek için bu imza kampanyasını başlatıyoruz. Spor sektörüne gelecek bir KDV indirimi sporun daha da ulaşılabilir olmasını sağlayacak ve toplum sağlığına hizmet edecektir.

Pandemi döneminden sağlıkla, spor yaparak ve kontrollü bir şekilde normalleşmeye dönerek çıkalım. Spor hayati bir ihtiyaçtır, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için spor sektörü de vergi indiriminden yararlanmalıdır.

Yetkililerden ve ilgililerden aksiyon ve spor sektörü için vergi indirimi istiyoruz.

Spora gönül veren tüm kadınları ve herkesi imza kampanyamıza bekliyoruz. Sporsuz yaşam olmaz, sporda KDV indirimi istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.