Petition Closed

Prepoved poskusov na živalih za gospodinjske izdelke

This petition had 2,375 supporters


V Evropski uniji je še vedno dovoljeno testiranje gospodinjskih izdelkov na živalih.

Čeprav obstajajo alternativne metode za testiranje varnosti gospodinjskih izdelkov za ljudi, na žalost veliko evropskih podjetij še vedno testira pralne praške, tekoče detergente, pršila za osvežitev zraka, tablete za strojno pomivanje posode ter druge gospodinjske izdelke in njihove sestavine na živalih. V teh testih živali, največkrat kunci, hrčki, podgane in miši, trpijo in umirajo. Danes obstajajo podjetja, ki imajo certifikat »Cruetly Free« in ne testirajo izdelkov in sestavin na živalih. Takšna podjetja dokazujejo, da je moč izdelati varne izdelke za gospodinjstvo brez trpljenja živali.

V EU smo prepovedali testiranje kozmetike na živalih. Naredimo korak naprej tudi pri testiranju gospodinjskih izdelkov.

Menimo, da je čas, da EU počisti s trpljenjem. Pridružite se nam v pozivu Evropskemu parlamentu, da sprejme ukrepe za prepoved izvajanja poskusov na živalih za gospodinjske izdelke v Evropski uniji. 

 Today: Društvo za zaščito živali Ljubljana is counting on you

Društvo za zaščito živali Ljubljana Slovenija needs your help with “Sporočilo, ki ga bomo predali Martinu Schulzu, predsedniku Evropskega parlamenta:”. Join Društvo za zaščito živali Ljubljana and 2,374 supporters today.