Sporda Cinsiyet Ayrımı İstemiyoruz. Çocuklarımız Antrenörlerinden Ayrılmak Zorunda Kaldı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Erzurum Palandöken Olimpik Yüzme Havuzun'da profesyonel olarak yüzme dersleri  alan çocuklarımız, yıllardır çalıştıkları yüzme antrenörlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Nedeni, yeni gelen cinsiyet farkına dayanan bir uygulama: Kız çocuklara kadın antrenör, erkek çocuklara erkek antrenör olmalı kararı verildi. Çocuklarımız sadece antrenörlerinden değil, arkadaşlarından da ayrıldı çünkü artık haremlik selamlık olarak dersler yapılıyor farklı günlerde. Çocuklarımız bunun nedenini bile anlayamadı.

İşin komik tarafı geçen sezona kadar yurtdışından sporcular kampa geliyor ve gayet rahat bir şekilde karma olarak burda antreman yapabiliyordu ki onlar için bizim çocuklarımızın antrenmanları sürekli erteleniyordu.

Yani sözün kısası burdan Erzurum'dan milli bir sporcu çıkmaması için sanki mücadele veriliyor, sürekli bir engel ile karşılaşıyoruz. Hiçbir girişimimiz maalesef sonuç getirmedi.

Benim oğlum 3 yıldır çalıştığı kadın antrenöründen, sadece 10 yaşında bir erkek olduğu için ayrıldı ve şu an bir erkek antrenörün takıma dahil oldu �‍♀️

Burada yaşanan bu çağ dışı uygulamayı duyurmamız için lütfen bir imzanızla destek olun.