OKUL SPORLARINDA ÖĞRENCİLERE BİRDEN FAZLA LİSANS ÇIKARILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Okullarımızda, spor branşlarında, lisans gerektiren müsabakalara katılan her öğrenciye yalnızca bir branştan lisans çıkarılabiliyor ve dolayısıyla öğrencilerin tek bir müsabakaya katılma hakkı oluyor. (Satranç hariç) Örneğin bir öğrencinin hem futbola hem badmintona yeteneği ve ilgisi olması durumunda, her iki branşta lisans çıkartılamadığı için birini tercih etmek zorunda kalıyor. Öğrencinin tüm antrenmanları ve hazırlıkları seçilen branş üzerinden yapılırken, diğer branştaki yeteneği ve ilgisi zamanla azalarak kayboluyor.

Biz Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak, diyoruz ki; kişi sporsal yetenek bakımından çok yönlü geliştirilebilir. Özellikle çocuk ve gençlerde, hem yaşlarından hem de yoğun ilgilerinden kaynaklı, bu gelişim daha kolay ve hızlı olmaktadır. Çocuk ve gençlerin birden fazla spor branşıyla aktif ilgilenmeleri, onların; fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik (tüm kasların sağlıklı gelişimi, takım sporları ve bireysel sporlarda sporcu ahlakının gelişmesi, teknoloji ve madde bağımlılığından uzak yaşam tarzı...), açıdan gelişimlerine daha fazla katkı sağlar.Her ne kadar okul sporları lisans yönetmeliğindeki bu kuralın, tüm çocuklara olanak tanınması adına konulmuş olduğunu düşünsek de biz öğretmenlerin her çocukta yeteneği keşfetme ve geliştirme hassasiyetine bağlı kaldığımızı bilmenizi isteriz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporsal yeteneklerini çok yönlü geliştirmeleri, var olan yeteneklerini kaybetmemeleri ve ilgilerinin yoğun olduğu fakat tercih edemedikleri branşlara ilgilerini yitirmemeleri için, okul sporları müsabakalarında bir öğrenciye birden fazla branşta lisans çıkarılabilmesini talep ediyoruz.

Bugün Seda imzanı bekliyor!

Seda DÜZGÜN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Spor Genel Müdürlüğü: OKULLARDA ÖĞRENCİLERE SPOR BRANŞLARINDA BİRDEN FAZLA LİSANS ÇIKARTILABİLSİN». Seda ve imza atan diğer 136 kişiye katıl.