Denizcilerin yıpranma payı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası tarafına Tahsin Girdioğlu bu kampanyayı başlattı

Biz denizciler olarak  çalışma saatleri yüksek evinden uzak ve çoğu şeyden habersiz olarak yaşıyoruz. Günlerimizi aylarımızı bazılarımız ise yıllarını bu mesleğe verdi okuduk uğraştık çabaladık, 1 Ekim 2008’de yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile gemi adamlarının yıpranma hakları iptal edilmişti. Nedenlerinin açıklanamadığı halde iptal edildi . Kimse bilmiyordu sürekli saç, demir bir teknenin insanda statik elektrik oluşturup çürüttüğünü kimse ilgilenmiyor kimse yaşadığımız olaylara dikkat etmiyordu savunmasız her saniye ölümle burun buruna çalıştığımız bu meslekte sadece tek istediğimiz haklarımızı geri alabilmek bizim işimiz de evimizde gemiler  bu meslek içinde o kadar tezatlıklar yaşanırken ölümler doğumlar hiçbirini göremezken kimisi babasının üzerine toprak atamadı nede  kimisi 6 aydır yeni doğan oğlunu görebildi bu zorlukların arasında yıpranma payımıza bari dokunmasaydınız tekrardan haklarımızı geri istiyoruz bu sefer daha çok büyüyerek daha fazlasıyla bu kadar uzattığım için kusura bakmayın tüm meslektaşlarıma allah selamet versin pruvanız neta olsun

Sağlıcakla .

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.