SOSYAL KÜLTÜREL ALANIN ÇOK KATLI KONUT ALANINA ÇEVRİLMESİ ANKARA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

KONU: ANKARA ÇANKAYA İLÇESİ, HARBİYE MAHALLESİ 2848 ADA 16 PARSELDE (4197 M2) SOSYAL KÜLTÜREL TESİS ALANININ SERBEST YAPILAŞMA KOŞULLARI İLE KONUT ALANINA ÇEVRİLMESİ

SÖZ KONUSU 16 PARSEL (TBMM 2KM UZAKLIKTA) İLE İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KARARLARI:

1) Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 10.09.2013 günlü ve 1618 sayılı kararı ile yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği: Bahse konu 16 parsel 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ile “…içinde Gençlik Merkezi, Hanımlar Lokali ve Temel Eğitim Alanı yer alabilecek “Sosyo-Kültürel Tesis Alanı”, yapılaşma koşulları E=1,60 Hmax=Serbest olarak” karar verilmiştir.
2) Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 12.03.2014 günlü ve 431 sayılı kararı ile yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği: 10.09.2013 günlü ve 1618 sayılı karar ile yapılan imar planı değişikliğinde ön, yan ve arka bahçe mesafeleri konulması unutulduğundan, ön, yan ve arka bahçe mesafeleri 5 metre olarak plana işlenmiştir.
3)Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 13.10.2015 günlü ve 2055 sayılı kararı ile yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği: “…bölge ihtiyaçları doğrultusunda Konut alanı yapılması” gerekçesi ile “Sosyo-Kulturel Tesis Alanı” olan imar planı kararı, yapılaşma şartları aynı bırakılarak (E=1,60, Hmax=Serbest, Ön, yan ve arka bahçe mesafeleri 5 m) olarak Konut kullanımına dönüştürülmüştür.

MAHALLELİ OLARAK NE İSTİYORUZ?

Dikmen Semtinde hemen hemen her apartmanda satılık veya kiralık levhası görülürken ve mahallemiz sosyal ve kültürel tesis alanı kent ortalamasının çok altında iken Büyükşehir Belediyesinin öne sürdüğü “konut ihtiyacı” gerekçesi insaf ve mantık sınırlarını zorlamaktadır. Yukarıda görüldüğü üzere, bu kararlar adım adım alan Büyükşehir Belediyesine “insaf” diyoruz. ANKARA Büyükşehir Belediyesince adım adım alınmıştır. Bahsi geçen yer ANKARA'nın en önemli ana yollarının bağlandığı (Konya, Samsun, Eskişehir) ve Kızılaya giden ana yollardan en önemlilerindendir. Özellikle sabah ve akşam (mesai saatleri başlangıç ve bitişi) saatlerinde en az 2-3 saat olmak toplam 6 saat yoğun trafik yaşanmaktadır. Ayrıca bölgenin yeşil alan ihtiyacı had safhada ve konut ihtiyacı sıfır mertebesinde iken duvar gibi konut blokları dikerek evlerimizin, çocuklarımızın güneş ihtiyacını sıfırlamak, yaşam hakkına müdahale etmek, mahalle sakinlerinin mutluluklarını hiçe saymak belediyecilik / şehircilik anlayışı ile bağdaşmaz.

16 Parselde 17 katlı “Dikmen Vadisi ve Ankara Manzaralı Rezidanslar” yapılarak mevcut konutların güneşle temasının kesilmesi, zaten ihtiyaca cevap veremeyen (karşılıklı birer şeridi araç parkı için kullanılan sokak ve caddelerde, yapılacak dikine yerleşim ile yoğunluk artacak, ilave araç trafiği, kirlilik ve park yeri sorunu doğacaktır.

16 Parselde tüm mahalleye hizmet verecek, çevre sakinlerinin oturacağı, dinleneceği, komşuları ile sohbet edeceği, çocukların güven içinde oynayacağı Yeşil Alan (park, spor alanı ve çocuk bahçesi) ile Sosyal ve Kültürel Tesisleri istiyoruz.

Bugün TAMER imzanı bekliyor!

TAMER UYGUR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SOSYAL KÜLTÜREL ALANIN ÇOK KATLI KONUT ALANINA ÇEVRİLMESİ ANKARA». TAMER ve imza atan diğer 357 kişiye katıl.