LÜTFEN ACİL YARDIM

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sosyal güvenlik kurumu tarafına Altan Göçer bu kampanyayı başlattı

Füsun Evirgen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji bölümünde üç yılı aşkın süredir Uzman Doktor Ramazan Çakmak ve ekibi gözetiminde "Hipofosfatazya" hastalığı tedavisi görmektedir.

Önerilen tüm ilaçlar tedavisinde bir fayda sağlamamaktadır. Son ondört aylık süre içerisinde ayak kemiklerinde çatlak ve kalça kemiğinde çatlak olması sebebiyle T.C Sağlık Bakanlığı Baltalimanı Metin Sabancı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iki kere ameliyat olmuştur. Gelinen noktada kemiklerin kırılarak yaşamının tehlikeye girme riski vardır.

"Hipofosfatazya" hastalığının tedavisi için Doktorumuz Sayın Ramazan Çakmak tarafından " Asfotase Alfa " ilaç talebi yapılmıştır. Yurt dışında kullanılan bu ilaç ülkemizde de temin edilebilir se hastalık için olumlu sonuç alınacağını ifade edilmektedir. Asfotase Alfa ilacı için Sağlık Bakanlığı Yurtdışı İlaç Birimine 191009BT sayılı yazı ile ilaç talebi yapılmıştır.

Yukarıda belirtilen " Asfotase Alfa" adlı ilaç ödenek kapsamında olmadığı için Sosyal Güvenlik Kurumu talepleri karşılamamaktadır. Bu hususta Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı olumlu talimatlarınızı ile hem Füsun Evirgen hem de diğer "Hipofosfatazya" hastaları için çözüm olacağı umudu ile gereğini saygılarımla arz ederim.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.