Halk eğitimde ki usta öğreticilere de kadro gelmelidir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

YILLARCA HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ücretli  OLARAK ÇALIŞTIRILAN USTA ÖĞRETİCİLER TOPLUMUN EĞİTİM VE ÖĞRETİM ADINA DİNAMİKLERİNDEN BİRİNİ OLUŞTURMAKTADIR. YERİ GELDİĞİNDE ÇOK ZOR ŞARTLARDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME KATKI KOYAN USTA ÖĞRETİCİLER MAALESEF HER ALANDA KADRO DAĞITILIRKEN DEVRE DIŞI KALMAKTALAR.
ALDIKLARI ÜCRET MAALESEF ÇOK DÜŞÜKTÜR. 24 SAAT ÇALIŞAN KADROLU BİR ÖĞRETMEN 3.000 TL CİVARINDA MAAŞ ALIRKEN, 24 SAAT ÇALIŞAN BİR ücretli USTA ÖĞRETİCİ AYNI İŞİ YAPMALARINA RAĞMEN çalıştığı saat karşılığı ücret almaktadir saati 10 tl civarında ve tatil olan günler yatirilmamaktadir ayrica en önemlisi resmi tatillerde aynı şekilde yatirilmamaktadir. Ücretli  USTA ÖĞRETİCİNİN İŞ GARANTİSİ YOKTUR. KURS AÇILMADIĞI ZAMAN İŞSİZ KALMAKTADIR.YILDA BİR ÇOĞU EN FAZLA 9 AY ÇALIŞMAKTADIR. KIDEM TAZMİNATI VB. SOSYAL HAKLARI YOKTUR. DENETLENİRKEN 657 SAYILI YASAYA GÖRE DENETLENEN USTA ÖĞRETİCİLER ŞU ANDA HERHANGİ BİR STATÜLERİ DE BULUNMAMAKTADIR.BU İNSANLARIN MAĞDURİYETLERİNİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ İÇİN KADROLU USTA ÖĞRETİCİ STATÜSÜ VERİLMELİDİR.

Bugün Nisanur imzanı bekliyor!

Nisanur Ata bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sosyal çalışma Bakanlığı : Halk eğitimde ki usta öğreticilere de kadro gelmelidir.». Nisanur ve imza atan diğer 83 kişiye katıl.