Sokakta yaşayan KANGREN hastası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kendinizden başka birisinin acısına ağlayabiliyorsanız hala insansınız demektir. İşte ben de bugün tam bunu yaşadım. (22.04.2018)
Adı gibi can olan Kardeşim Alican'nın Antalya gezisinde tanıştığı Serhat Abi'nin acılarla dolu yaşamını anlatırken, gözyaşlarımı tutamadım, bir yudum çay boğazımdan geçmedi. Amacım ajitasyon değil, anlatılanlardan ziyade Serhat Abi'nin neler yaşadığını ciğerlerimde hissettiğimi belirtmek.
Serhat Albayrak 1976 doğumlu ve dört (4) koca senedir sokaklarda yaşıyor. Damar tıkanıklığı, kronik venöz yetmezliği hastası olan Serhat Abi, KANGREN ve sol bacağı bedeninde dayanılmayacak acılara yol açıyor. Her gittiği hastaneden kovuluyor, hiç kimse yardım elini uzatmamış bir Allah'ın kulu da Ademoğlu sen bu acılara nasıl dayanıyorsun dememiş şimdiye kadar... Dahası bir parça ekmek istedi diye %82 engelli olan Serhat Abiye, bacağındaki koca koca yaralarına aldırmadan güvenlik güçleri sopalarla ve coplarla dayak atmışlar. Sürekli dövüyorlar kardeşim diye anlatıyor Alican'a! Sadece bir kez değil ki... ve gözyaşlarını tutamayarak sırtta sopa kırmak nedir? diyor. Hayır düzelmesinden geçtim de bacağım kesilmezse ÖLECEĞİM kardeşim diyor. İşte bütün bunları, kardeşimin yemek ısmarlamak için götürdüğü ve sekiz liralık pideye " bu pahalıymış ben bunu yemeyeyim" dediği ve yıllardır ilk defa böyle bir yemek yedim dediği o mütevazı pidecide anlatıyor. Bilenler vardır mutlaka. Askıda Kahve uygulaması vardır ve İtalya'da bir kafede yapılır. Orada insanlar birbirlerini görmeden yardıma muhtaç olanlara kahve ve yemek ısmarlarlar. Muhtaç diye gururlarını incitmemek gibi bir zerafet vardır yapılan yardımlaşmada... Biz de gidelim engelli, hasta, yardıma muhtaç insanı canavarcasına dövelim. Kimi kimsesi de var bu abimizin ama kalplerinde merhamet, yüreklerinde vicdanın zerre kırıntısı kalmamış....
Kangren olan ve kesilmezse öleceğim diyen Serhat Abinin, bilmediğimiz görmediğimiz ve bizim omuzlarımıza yükleseler kaldıramayacağımız türlü türlü ne dertleri ve daha başka ne hastalıkları vardır kim bilir. Sokakta yaşayan, kimsesiz, hasta ve battaniyesi vicdansızca sürekli çalınan Serhat Abimize yardım elinizi uzatmanızı rica ediyoruz.

Bugün Nihal imzanı bekliyor!

Nihal DEMİRKIRAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokakta yaşayan KANGREN hastası kimsesiz Serhat ağabey». Nihal ve imza atan diğer 322 kişiye katıl.