Sokak Lambalarından Ölüm Davetiyesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Üzerlerinde dalga geçercesine 'Ölüm Tehlikesi' yazan sokak aydınlatmalarının  neden ölüme sebebiyet verebileceğini düşünemeyen, göremeyen bir boşvermişlikle karşı karşıyayız. Sorumlumuz, onlarca başvuruya karşın hala bir çözüm üretmeyen, direklerin bakımını, yenilemesini yapamayan dağıtım şirketi BEDAŞ.

Sarıyer, Zekeriyaköy'de 30 dakikalık bir dolaşma sonucunda yirmiden fazla direğin kapak mekanizmalarının bozuk, yamuk, çıkık olduğunu, kiminin elektrik bantlarıyla sarmalanmış, kiminden kalın çelik teller ile 'Havai Hat' çekilmiş, eski tip beton direklerin de çoğunun çatlamış olduğunu, içindeki paslı demirleriyle birazcık sağlam bir sarsıntıyla kafamıza düşüp bizi ezmek için an kolladığını gözlemledim.

Bu yazıyı okuduktan sonra siz de dikkat edin, çevrenizde ne kadar çok böyle direk olduğuna inanamayacaksınız. Harekete geçmek için illa kötü bir olayın gerçekleşmesi mi gerekiyor? Çocuğunuzun parmağını bir anda o açık yuvaya sokmayacağını garanti edebilir misiniz? Yada köpeğinizin açıkta duran kablo yumağını koklamak, dişlemek  istemeyeceğini?

Sadece Sarıyer bölgesinde değil tüm İstanbul'da, özellikle çocukların ve hayvanların boy hizasında yer alan elektrik direği kapaklarının hepsinin, elektrik bantı veya kartonla değil, kilitli mekanizmayla kapatılmasını, ölüm tehlikesi içeren çatlak, yamuk ve ömrünü tamamlamış elektrik direklerinin değiştirilmesini, 'Havai Hatlar'ın yer altına alınmasını, vatandaşın vergileriyle satın alınıp dikilen sokak lambalarının  kapak mekanizmalarının tümünün tamir edilmesini, İstanbul'a ve 21. yüzyıla yakışır şekilde, güvenli olmasını istiyoruz.

Siz de böyle düşünüyor, BEDAŞ'ın, diğer bölgelerin sorumlusu firmaların ve Enerji Bakanlığı'nın eyleme geçmesini istiyorsanız, lütfen imzalayın.

Bugün ALPAY imzanı bekliyor!

ALPAY ŞALT bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokak Lambalarından Ölüm Davetiyesi». ALPAY ve imza atan diğer 259 kişiye katıl.