Sokak hayvanlarının katliamına dur de!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Kırklareli'ne bağlı Pınarhisar ilçesine mobil kısırlaştırma araçları ile gelen 'Denge Veterinerlik' adlı şirket ilçede kısırlaştırma adı altında hayvan katliamı yapıyor. Önceki gelişlerinde köpeklerimiz kayboldu, yetkililer köpekleri aldıkları yere bıraktıklarını, ortaya çıkacaklarını söylediler. Kaybolan köpeklerimiz bir daha asla geri gelmedi. Ayrıca ekiplerin ilçede bulunduğu süre içerisinde sahipli köpekler bahçelerde ölü olarak bulundu.

Ekip "kısırlaştıracakları" köpekleri geceleri, dozajı kiloya göre ayarlanmamış, bayıltıcı özelliği şaibeli oklar ile avlıyor. Geçtiğimiz hafta ekibin ilçeye tekrar gelmesinden sonra bahçemizde baktığımız bir köpeğimizi ölü olarak bulduk. Sokakta baktığımız iki köpeğimiz ise halen kayıp. Ekip sorumlusu köpeklerimizi akrep sokmuş olabileceğini ya da günün her saati sokağımızda yaşayan diğer köpeklerimizin saklanmış olabileceğini söylüyor. 'Denge Veterinerlik' ile ilgili yaptığımız araştırmada daha önce farklı illerden aldıkları para ve hizmetten men cezaları karşımıza çıktı.

Kısırlaştırma ve bakım için özel firmalara yetki veren belediyelerin bu uygulamaları sıkı bir şekilde denetlemesi ve kanunen yasak olan uygulamaları gerçekleşmeden engellemesi gerekmektedir. Şuan için öncelikli hedefimiz 'Denge Veterinerlik' şirketinin en kısa zamanda durdurulması, gerçekleşen uygulama konusunda yetkili olan tarafların sorumluluğu üstlenerek bir açıklama yapmalarıdır. Sonraki adım da ise bu tip uygulamaların bir daha gerçekleşmesini engellemek adına denetim birimlerinin aktif hale getirilmesi, kanunların sıkılaştırılması ve toplumun bilinçlendirilmesidir.

Bugün derin imzanı bekliyor!

derin kaçaroğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokak hayvanlarının katliamına dur de!». derin ve imza atan diğer 3.273 kişiye katıl.