Victory

Sodexo– ta ert ansvar för kycklingarna!

This petition made change with 1,060 supporters!


Sodexo är ett företag som driver omkring 100 lunchrestauranger i Sverige och serverar mat till skolor, äldreomsorg, hälso- och sjukvård i flera länder. Men hur mår egentligen de djur som blir maten som Sodexo serverar till barn, äldre och sjuka? Inget vidare, i och med att de köper in kött från kycklingar som levt ett miserabelt liv. Uppmana Sodexo att ta sitt ansvar!

Kycklingar är de djur som är flest och har det sämst. Bara i Sverige föds det årligen upp närmare 99 miljoner kycklingar, och varje kyckling har mindre än ett A4-ark att röra sig på. De raser som används är snabbväxande och så hårt avlade att många får benskador på grund av kroppens tunga vikt.

I en europeisk kampanj uppmanar nu Djurens Rätt – tillsammans med flera djurrättsorganisationer från koalitionen Open Wing Alliance – Sodexo att ta sitt ansvar för kycklingarna genom att ställa högre krav på djurhållningen. 

Sodexo säger själva att de är ett kvalitetsmedvetet cateringföretag och deras slogan är “Quality of Life Services”. Det är dags att Sodexo även inkluderar kycklingarna i detta tankesätt. 

Skriv under uppropet för att visa att det är dags att de tar ansvar för kycklingarna även i Sverige och Europa!

Stort tack för att du gör skillnad för djuren!Today: Djurens is counting on you

Djurens Rätt needs your help with “Sodexo – ta ert ansvar för kycklingarna!”. Join Djurens and 1,059 supporters today.