SMA Tip 1 Hastası Oğlum İsmail Çağan'ı yaşatalım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Oğlum İsmail Çağan, SMA tip 1 hastası. Şu an 3 yaşında . SMA tip 1 için bir gen tedavisi bulundu: Zolgensma. Bu tedavinin %95 iyileşme sağladığı söyleniyor. Evladımın hayatına bizim gibi insanların hiç bir arada göremeyeceği, 2.132.000 Euro rakam biçildi. Çaresiziz. Paran yoksa sağlık yok deniliyor.

Bizler bu durumda olan tek aile değiliz, Türkiye’de yaklaşık 1300 çocuğun ailesi bu ilaca ulaşmak için çırpınıyor. Para toplamaya çalışıyor ama hem bu süreçler çok uzun sürüyor hem de toplansa bile tedavi Türkiye’de uygulanmıyor. Amerika ya da Avrupa’ya yolculuk yapmak gerekiyor.

Sayın yetkililerden bu konuya acilen bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Zolgensma Türkiye’ye gelirse yarım saat yolculukta bile enfeksiyon kapıp solunum sıkıntısına giren oğlumun o kadar uzun bir yolculuk yapmasına gerek kalmayacak.

Ayrıca bu kadar büyük bir maliyetle bu kadar ailenin başa çıkması mümkün değil. Devletimiz üretici ilaç şirketiyle bir anlaşma yapmalı ve ailelere destek olmalı.

Zolgensma Türkiye’ye gelsin
Lütfen bizlere destek olun .

instagram adresimiz: @ismailcaganiyasatalim