0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Adana'da bir çocuklarını SMA (Spinal Musküler Atrofi) yani Gevşek Bebek Sendromu nedeniyle kaybeden Dirican Ailesi'nin 6 aylık bebekleri de aynı hastalıkla mücadele ediyor. Ahmet- Nurcan Dirican çiftinin ilk çocukları Ramazan hastalık nedeniyle 2016'da 4 yaşında iken hayatını kaybetti. Çiftin 6 ay önce dünyaya gelen oğulları Abdülkadir de aynı hastalıkla mücadele ediyor. Kasları günden güne eriyen ve hareket edemeyen minik bebeğin tedavisi için yurt dışından getirilen 175 bin dolarlık (yaklaşık 614 bin lira) ilaca ihtiyacı var. Sağlık Bakanlığı kısa süre önce SMA hastalarına umut olan bu ilacın yurt dışından getirilmesi ve masrafların SGK tarafından karşılanmasını onayladı. Baba Ahmet Dirican, ilacın yurt dışından getirilmesi için gerekli başvuruyu yaptıklarını belirterek, "Oğlumun bu ilacı 4 doz alması gerekiyor. SGK ile yazışmalar yapıldı. Bir an önce bu ilacın bize verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Aynı hastalıktan bir evladını kaybeden anne Nurcan Dirican ise, "Yavrum gözümün önünde eriyor. Zamanla yarışıyoruz" diyerek gözyaşı döktü.

Yetkililerden Yardım İstiyoruz. Bu yavrucagız Dirican Ailesinin Değil Bizlerin Cocugu da Olabilirdi.  Bir Anne Baba Aynı Acıyı Yaşamasın Diye İmzalarınızı Bekliyoruz.

Bugün Samed imzanı bekliyor!

Samed Şahinbay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sma Hastaları Saniyelerle Savaşıyor. Geleceğimiz Çocuklarımız Bu Hastalıktan Ölüyorlar». Samed ve imza atan diğer 731 kişiye katıl.