Ne želimo politiku u našoj strukovnoj komori

0 have signed. Let’s get to 200!


Poštovane kolegice i kolege, članovi skupštine HKIE,

Unaprijed naglašavam da ova peticija nije usmjerena ni protiv koga osobno te molim da se nitko ne nađe osobno uvrijeđen ili napadnut tekstom koji slijedi.

Užasno me smeta što nam se nameće da se bavimo politikom, umjesto strukom. Smatram da vrijeđa moju (našu!) inteligenciju da itko od nas pokušava napraviti suučesnike ili taoce bilo čije političke igre, kako na razini državnog Sabora, tako još i više na razini naše vlastite strukovne komore.

Lakrdija kojoj sam svjedočio danas, 17. svibnja 2018. godine u Rijeci u Društvu arhitekata Rijeka, od 10 do 11 sati (kad sam otišao jer mi se smučilo) je upravo suprotno od onog što očekujem od moje strukovne komore. Mi smo inženjeri a ne odvjetnici. Slušati međusobno (većim dijelom inkoherentno i rastreseno) nabacivanje člancima ovih ili onih akata, i doba dana kad je tko što kome poslao (uz popratne posprdne ili uvredljive komentare) - ne želim više NIKADA!!

Uopće me ne zanima tko je što kome podmetnuo i tko je gdje kako pogriješio. Iz moje perspektive, čist nije nitko, ne zanimaju me vaše makinacije. Prestanite s time i okrenite se struci. Ako niste (nismo) to sposobni, bolje da vas (nas) ni nema. Fućka mi se što piše u Statutu i aktima tko smije i ne smije sazvati ili raspustiti ovo ili ono. Ili se dogovorite kao ljudi, kolege i inženjeri - konstruktivno i dobronamjerno (što bi nam neki investitor rekao da ovako "rješavamo" probleme na njegovom gradilištu??!)  - riješite nered kojeg ste sami složili, i sazovite suvisle i uredne izbore, ili kupite prnje svi skupa pa, ako nismo sposobni sami, neka nam neki imenovani administrator odreže mjeru. Advokatska prepucavanja na skupu komore inženjera - NE!

Ovim putem pozivam sve kolegice i kolege, članove HKIE da, ukoliko se slažu s mojim mišljenjem i onim što sam iznio, podrškom ove E-peticije to pokažu i time pokažu (ponajprije meni samom, jer - ne umišljam si da je moj stav a priori i apsolutno ispravan) je li moja inicijativa uopće legitimna. Hvala.

Emil Prpić, d.i.e.

E-2148

Viškovo, Rijeka

 Today: Emil is counting on you

Emil Prpić needs your help with “Skupštini HKIE: Ne želimo politiku u našoj strukovnoj komori”. Join Emil and 139 supporters today.