Kampanya Kapatıldı

Siyasi Tutsak Deniz Yıldırım İçin Adalet İstiyoruz!

Bu kampanya 2.380 destekçiye ulaştı

Elazığ Cezaevinde mahkum olan Deniz Yıldırım, geçtiğimiz aylarda Kolon (Bağırsak) Kanserine yakalanmıştır. Ameliyat geçirip iyileşme süreci kapsamında bağırsakları dışarda bir vaziyette cezaevi koşullarında yaşam mücadelesi veriyor. Bu süreçte Sitotoksik (Kemoterapi) tedavi gören Deniz Yıldırım tek başına hayatını idame ettirememesine rağmen şu an bir odada yalnız başına kalıyor.

Deniz Yıldırım hayati risk taşımasına rağmen Ceza Mahkemesi'nin 16’ncı maddesine istinaden yapılan tahliye başvurularına olumlu yanıt alamıyor. Bu maddeye göre hapis cezası hastalık nedeniyle ertelenebilir. Fakat bu ana kadar başvurular kabul edilmeyince hasta Yıldırım'ın durumu belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Aynı zamanda gündemde olan Korona Virüs hastalığıda Deniz Yıldırım için büyük tehlike yaratıyor. Bu kritik süreçte Deniz Yıldırım'ın yargı önünde eşit haklardan yararlanmasını talep ediyoruz.

Saygılarımla.

(İmzaladıktan sonra e-posta adresinize gelecek mesajı onaylayınız. Aksi takdirde imza geçersiz olmaktadır.)

Bugün Asmin imzanı bekliyor!

Asmin Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Siyasi Tutsak Deniz Yıldırım İçin Adalet İstiyoruz! @adalet_bakanlik». Asmin ve imza atan diğer 2.379 kişiye katıl.