Petition Closed
Petitioning İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin and 11 others

Siyasi Partiler Yerel Meclis Aday Listelerinde #SıralıEşitlik İlkesini Uygulasın

Karadenizli kadınlar erkek egemen seçim sistemine çomak sokuyor.
Toplumda sayıca eşit olan kadın ve erkeğin siyasette ve karar alma mekanizmalarında da eşit temsil hakkına sahip olması gerekir.
Kadının değiştirici gücünün yerel yönetimde eşit olarak yer almasını sağlamak demokratik adil bir yerel meclis için şarttır.
Yaşamın her anında ve alanında var olan kadının karar mekanizmalarında da eşit oranda söz sahibi olması bir haktır.
Birlikte yaşadığımız kenti birlikte yönetmek için yola çıktık, eşit hizmet için eşit temsil talep ediyoruz.
Bize destek olmak için kampanyamızı imzalayın.

Letter to
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
Aksaray Milletvekili İlknur İNCEÖZ
Aydın Milletvekili Semiha ÖYÜŞ
and 9 others
Bursa Milletvekili Sena KALELİ
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Babacan
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik
Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli
Ordu Milletvekili İdris YILDIZ
Karadenizli kadınlar olarak erkek egemen seçim sisteminin bizleri temsil etmediğine inanıyoruz. Yaşadığımız toplumda sayıca eşit olmamıza rağmen yerel meclislerde yeterince söz hakkı bulamıyoruz. Yaşamın her anında ve alanında var olan kadının yaşadığı kenti birlikte yönetmesi ve karar mekanizmalarında da eşit oranda söz sahibi olması, demokratik ve adil bir yerel meclis için şarttır. Buna sebep veren parti tüzüğünün ve aday gösterme sisteminin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Sıralı eşitlik olarak tanımladığımız yeni sistemle aday listelerinin en çok oy alan adaylardan başlayarak bir erkek bir kadın sıralamasıyla oluşturulmasını talep ediyoruz.