Kampanya Kapatıldı

''Meralardan el çekin. Dokunmayın Meralarımıza.''

Bu kampanya 18 destekçiye ulaştı

{'' MERALARIMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ:

Zeytinliklerin imara açılması maddesi Komisyona geri çekildi. Meraların imara açılması maddesi ise duruyor. MERALAR ,ülkemiz hayvancılığı için can damarıdır. Zaten ülkemiz hayvancılığı batıyor. Mera olmadan hayvan sayımızı arttırıp, et fiyatlarını ucuzlatamayız. Konar göçer dediğimiz ,Yörük,Türkmen, Yaylacı dediğimiz kesim  yok oluyor. Oysa dünya yeni bir turizm kaynağı olarak , ''agroturizm''  adıyla yaylaları, meraları olduğu gibi doğal ve sağlıklı gıda üretimi amacıyla kullanmakta ve kırsal - tarım turizmi amaçlı misafir ağırlayarak zenginleşmektedir. Bizde ise; meraları ve yaylaları yok ederek sanayii geliştirmeyi hedeflenmektedir. Bu yanlıştır. Geleceğimizin sağlıklı olabilmesi ve ülkemizin gıda güvenliği açısından, meraları ve tarım arazilerini koruma altına almalıyız. Mera kanunu değiştirilemez, Meralar halkın malıdır ve Anayasal güvence altındadır.  ''Merlara Sahip çık ,gıdada dışa bağımlılıktan kurtul''. Kalkınma köyden, kırsaldan Meralardan başlamalı. Limuzin, Şevrole , Angus ,deli dana vs eti yemek istemiyoruz. Meralarımız yaşasın kendi yerli ırklarımızı arttıralım ,sağlıklı doğal et yiyelim. Doğal dengemiz bozulmasın. Meralar Halkındır, Köylünündür ,MERALAR MİLLETİNDİR: DOKUNMAYIN MERALARA.Hayvancılığımızın kurtulması ve kırdan kente göçün durdurulması için meralara dokunulmamalıdır.Sanayi gelişimi ile ilgili torba yasadan meralarla ilgili madde çıkartılsın..Bu ülke ,hepimizin. Şehit ve Gazilerimiz bu meralar, bu topraklar için kanlarını ,canlarını verdiler. Onların çocukları ,ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için meraları korumak zorundayız. ''}

Bugün kenan imzanı bekliyor!

kenan baykal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Siyasi Partiler : Meralardan el çekin. Dokunmayın Meralarımıza.». kenan ve imza atan diğer 17 kişiye katıl.