EYT ( emeklilikte yaşa takılanlar) lilerin ellerinden alınan haklarının iadesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

1999 Öncesi çalışma hayatına dahil olan ilgili sigortalı: hizmet süresi ve prim günü sonunda emekli olacağını bilerek çalışmaya başlamış; fakat, yapılan düzenlemelerle mağdur olmuştur. Aynı yıl ve şartlarla çalışma hayatına aktif olarak katılanlardan, hizmet süresi ve prim günü sonunda yaşı büyük olan emekli olmakla; yaşı küçük olan ise hizmet süresi ve prim günü tamamlanmış olmasına rağmen yaş şartını dolduruncaya kadar beklemek veya çalışmak zorunda bırakılmaktadır.

1999’dan sonra işe girecekler için kadınlarda emeklilik yaşı 38’den 58’e, erkeklerde 43’ten 60’a çıkarıldı. SSK’ya tabi çalışanın emeklilik için ise gereken gün sayısı 7000’e yükseldi. 1976 ile 1999 arasında işe girenler için ‘kademeli yaş’ getirilirken, 5510 sayılı yasayla 30 Nisan 2008’den itibaren işe girenlerde emeklilik yaşı 65 oldu. İşte bu uygulama milyonlarca kişiyi mağdur etmiştir.

Sonuç olarak;

"İlk işe başlama tarihinde hangi şartlarda emekli olacağını bilen sigortalının, emeklilik hakları geriye dönük olarak değiştirildiği için milyonlarca kişi mağdur edilmiştir.

Bu kampanya gasp edilmiş haklarımızın tarafımıza iadesi için düzenlenmiştir.

Bugün EYT ( Emeklilikte Yaşa Takılanlar ) imzanı bekliyor!

EYT ( Emeklilikte Yaşa Takılanlar ) bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Siyasi iktidar ve tüm milletvekilleri: EYT ( emeklilikte yaşa takılanlar) lilerin ellerinden alınan haklarının iadesi». EYT ( Emeklilikte Yaşa Takılanlar ) ve imza atan diğer 21.104 kişiye katıl.