0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bizler Türkiye’ deki hava limanlarında uçak ve yolcu güvenliğinin sağlanması ,uçakların güvenle inmesi kalkması gibi hizmetlerin sunulduğu hizmet zinciri içinde yer alan elektrik personellerini  temsil eden derneğiz.

Günümüzde uçak ile seyahat etmeyen yok denecek kadar azdır. Ya kendimiz veya bir yakınımız yada bir tanıdığımız uçak ile seyahat etmiştir.  Şimdiye kadar seyahat etmemiş olanlarda bundan sonra bir gün mutlaka edecektir.

Biliyor musunuz havacılıkta meydana gelen uçak kazaları ile ilgili yapılan istatistikler sonucu uçak kazalarının %90 nı iniş ve kalkış aşamasında meydana geldiği görülmüştür.

Uçak kazalarının meydana gelmemesi için, Havacılık alt yapısının önemli bir kısmı olan hava alanlarının, yüksek güvenlik standartlarını karşılaması gerekir.        Ancak hava alanlarının Hava seyrüseferine yönelik en son teknoloji ürün ve sistemler ile donatılmış olması tek başına o hava alanlarının güvenilir olduğunu gösteremez. Bir hava alanının güvenlik seviyesi kullanılan teknoloji ile birlikte hava alanını oluşturan bütün öğelerin uygun şekilde bakımı ve bakımı yapacak olan teknik personelinde uluslararası standartlarda eğitilmesine ve yetkinliğinin belgelenmesine bağlıdır.

Uluslar arası Sivil havacılık Örgütü (ICAO) başta olmak üzere Avrupa Birliği bunu görmüş ve havaalanlarında çalışan elektrik personeli için standartlar oluşturmuştur. Bu standartların sağlanması için elektrik personeli özel eğitimlere tabi tutularak yetkinliğinin belgelendirilmesini şart koşmuştur.

Hava seyrüsefer hizmet zinciri içinde yer alan, Hava Trafik Kontrolörleri, Elektronik Personeli, Havacılık Bilgi Yönetimi Personeli lisanslandırılmış ancak aynı hizmet zinciri içinde yer alan Elektrik personeli lisanslandırılmamıştır.

Bu durum Türkiye için  büyük bir eksikliktir. Hava seyrüsefer hizmet zinciri içinde herhangi bir zayıf halka oluşmasının önlenmesi ve ülkemiz  Hava Seyrüsefer Sistemlerinin işletim güvenilirliğinin yüksek derecede muhafaza edilmesi için  Elektrik personeli de eğitime tabi tutulmalı eğitimini tamamlayan personel sınava  sokularak sınav sonucunda  başarılı olanlara ATSEP lisansı verilmelidir.

Sevdiklerine güven ve huzur içinde kavuşmak istiyorsan lütfen bu kampanyaya destek ol.

Bugün Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği imzanı bekliyor!

Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Sevdiğine kavuşmak istiyorsan, Hava seyrüsefer güvenliğinin tehlikeye düşmesine izin verme». Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği ve imza atan diğer 256 kişiye katıl.