Sistem değil, öğrencilerin geleceği önemli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Armutlu köyünde yaşayan ikizlerden Adil Karadağ 500 tam puan, ikizi Yunus ise dört yanlış ve bir boş cevapla 469.8066 puan aldı. Adil, Ankara Fen Lisesi’ni isterken aynı şehirde okuyan ikizi de Ankara’daki okulları tercih etti.

Yerleştirme sonuçları, Adil ve Yunus’u memnun etmedi. Adil Kartal İmam Hatip Lisesi’ne, Yunus ise Erzurum Fen Lisesi’ne yerleştirildi. Sonuçların istedikleri gibi olmadığını belirten Baba Hacı Karadağ, çocuklarının Ankara’daki okulları istediğini söyledi. Hacı Karadağ, ikizlerin aynı okul olmasa bile aynı şehirde okumalarını istediğini belirterek, ikinci yerleştirmeye müracaat edeceklerini bildirdi.

Çok zor koşullarda öğrenimlerini sürdüren, bununla yetinmeyip sınavda derece alan bu çocukların sistem kurbanı olmalarına izin vermeyelim. Adil ve Yunus Karadağ kardeşler hem birbirlerinden ayrılmasın, hem de istedikleri okullara yerleştirilsinler. Bu kadar çalışkan ve başarılı öğrencilere bir istisna tanınmalı. Hayat boyu mutsuz olmasınlar. Başarılı,çalışkan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı destek olsun.