Sinop ve Gerze'de Kafes Balıkçılığı İSTEMİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sinop ve Gerze'de, Kafes balıkçılığı sonucunda, SUDAKİ DOĞAL YAŞAM BİTECEK.

KAFES BALIKÇILIĞINA NEDEN KARŞIYIZ
1 - Deniz Dibindeki Doğal Hayatı Bitireceği İçin; kullanılan yemin %20'si balıklar tarafından tüketilir.%60 lık kısım diğer yabani canlılara denizel ortama dağılır.Geri Kalan % 20 dipte tortu oluşturur.Balık dışkıları ve hastalıktan ölen balıklarla birlikte bu tortu çok fazla azot ve fosfor içerdiğinden dipteki çözünmüş oksijeni yani deniz ortamının can damarı olan ihtiyacı hızla tüketir.Bunun sonucu olarak da alg diye tabir edilen zararlı mikroorganizmalar ürer deniz dibindeki canlı hayat biter.

2 -Mavi Bayrak Almamız İmkansızlaşacak; Kıyıdan 1 mil mesafede kurulacak bu tesisler turizmi baltalayacağı gibi yaratacağı su kirliliği ve görüntü kirliliği yönü ile mavi bayrak almamıza engel olacak ve cittaslow uygunluk kritelerinden en önemlilerinden birinin karşılanmaması bu süreci de tehlikeye sokacaktır.

3 - Deri Hastalıkları Riski ; Kurulması planlanan kafeslerde yoğun olarak hastalık problemleri yaşanacağı aşikardır.Bu nedenle hastalıklara karşı antibiyotik türü ilaçlar kullanılacaktır.Bu maddeler suda çözünmediğinden doğadaki yabani balıklara ve onları tüketen insanlara geçeçektir. İnsanlarda antibiyotik bakımından bağışıklık oluşturacağı gibi su kalitesini de bozacağından mantar gibi deri hastalıklarınında sebebi olacaktır.

4 - Yem İhtiyacı ; bu kadar yoğun kafeslerde milyarlarca balığın yem ihtiyacı malesef ki hamsimizden karşılanacaktır.Dolayısıyla büyük balık küçük balığı yutacak hamsi ırkı sonlanacak ve buna bağlı olarak hamsiyi tüketen göç ırkları lüfer,levrek ve palamut gibi ırklar da sonlanma noktasına gelecektir.

Bizlere destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Bugün Cumhur imzanı bekliyor!

Cumhur ÇETİN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sinop ve Gerze'de Kafes Balıkçılığı İSTEMİYORUZ!». Cumhur ve imza atan diğer 1.315 kişiye katıl.