SİNOP MARTI KAMP VE KARAVAN TURİZM YATIRIMCISI VE İŞLETMECİSİNE MERA ENGELİ...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Sinop Valiliği, SinopTarım İl Müdürlüğü, Sinop Mera İl Komisyonu tarafına MARTI KAMPİNG bu kampanyayı başlattı

Yalçınlar İnş. Taah. Tur. Tic. Ltd. Şti. Sinop Merkez Dibekli köyü Akliman mevkiinde yer alan Martı Kamping Çadırlı ve Karavanlı Konaklama Tesisleri’nin 20.12.1995 tarihinden beri kiracısı olup 25 yıldır Sinop turizmine yatırım yapmaktadır. Başta yerli insanımız olmak üzere Avrupa ve tüm dünya insanlarına Sinop’un en gözde mevkii Sinop Akliman’da çadırlı kamp ve karavan konaklama tesisi olarak hizmet vermektedir. MARTI KAMPİNG işletmesinin bulunduğu yer Şirketimize Sinop Valiliği tarafından mera olan tahsisi amacı değiştirilerek noterde imzalanan sözleşmeyle teslim edilmesine ve halen kira sözleşmesinin sinop valiliği tarafından FESHEDİLMEMESİNE rağmen Sinop Valiliği ve Sinop Maliye hazinesi sessiz sedasız seçkin tesisimizi yıkmak, denize sıfır bu alanı TURİZM hizmet alanından çıkarmak istemektedir. Tabii asıl amaç farklıdır. Amaç son yıllarda hem Avrupa’da hem Türkiye’de gerek işletme kalitesi ile gerek verdiği güven ile yerli ve yabancı ailelerin gözdesi olan kamp alanını, konaklama tesisini yok ederek milli servete zarar vermektir.

Devletimize güvenerek 1995 te kiraladığımız ÇADIRLI VE KARAVANLI KONAKLAMA TESİSİ'nin, Sinop İl Özel İdaresi ile yaptığımız kira sözleşmesi ile faaliyetimizi sözleşme maddelerine uyarak amacına uygun bir şekilde bugüne kadar işletmeciliğini yaptık. Bu arada birçok organizasyona imza atarak Motosiklet Festivali, Offroad yarışları, Avrupa Karavan Rallileri, Avrupa Motosiklet Rallileri, ve en son 2019 yılına damgasını vuran KUZEYFEST MÜZİK FESTİVALİ'ne ev sahipliği yapmış çok başarılı bir festivalle insanların hafızalarında unutamayacakları güzel anılar bırakarak onbinleri ağırlamış Sinop tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlamıştır.

Şimdi ise sanki Sinop ili hayvan yetiştiriciliği ile kalkınacakmış gibi iddia eden SİNOP VALİLİĞİ ile MALİYE HAZİNESİ 2005 yılında verilen KAMU DÜZENİNE AYKIRI BİR KARARA dayanarak 16 yıl sonra   bu tesisi yıkma peşinde mücadele etmektedir. Zamanın Sinop Valisi ZEKİ ŞANAL bu yer ile ilgili şunu iddia etmiştir. “Mevcut meralar ıslah edilse çok daha fazla verim alarak köylünün istifadesine sunulabilir. Kaldı ki mevcut kamp alanı Akliman yolu üzerinden geçerek merayı bölmüştür. taşınmaz NİTELİKLİ MERA değildir. 3621 sayılı kıyı kenar kanununa eklenerek rekreasyon alanı olarak günübirlik tesis olarak işletilebilir. Dibekli Köyü yerleşimine de uzak olması nedeni ile kamp ve karavan konaklama tesisi olarak işletilmesi tarafımca uygundur” demesine rağmen Sinop İli MERA Komisyonunca kabul görmeyerek mera olarak hukuki yapısı kalması istenmiştir. Bu konuda Samsun İdare Mahkemesine taşınmazın mera niteliğinin değiştirilmesi için şirketimiz tarafından dava açılmış olup dava görülmektedir.

4342 sayılı MERA Kanunun 14/b bendine göre Sinop Valiliği tarafından tahsis amacı değiştirilerek işletmeci ve yatırımcı YALÇINLAR İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM ŞİRKETİ'nin önü açılarak turizm hizmeti vermesi için desteklenmelidir. Defalarca Sinop Valiliğine müracaat ederek tahsis amacı değişikliği talebinde bulunmamıza rağmen bu konuda ya çalışmayı başlatmış yarıda bırakmış ya da devlet olarak hiçbir şey yapılmamıştır. Bu durumda ek yapım kira sözleşmesi ile yatırım da yapan şirketimiz hep mağdur edilmiş zarar çektirilmiştir. Tesisi inşa eden Sinop Valiliği İl Özel İdaresidir. Devlette devamlılık esastır. Sinop Valiliği sözleşme yaparak Dibekli köyü tüzel kişiliğinden MERA'yı tahsis amacını değiştirerek 25 yıldır şirketimize de yatırım yapılması için kiraya verilmiştir. ZAYIF MERA zaten Dibekli Köylüsü tarafından kullanılmamaktadır. Şirketimiz halen Sinop il özel idaresinin kiracısıdır. Sinop Valiliği Sinop Maliye Hazinesini 13 yıl sonra harekete geçirerek İcra yoluyla yaptığımız yatırımları yıkmak istemektedir. Bu yıkımın engellenmesi, seçkin tesisin ve milli servetin heba olmasının önüne geçmek için Sinop mahkemelerinde açtığımız davaların, yapılacak keşiflerin SONUCU BEKLENMEDEN tesisimizin yıkılmak istenmesi HUKUKA aykırıdır. Valiler Halkı devleti temsil eder.  LİDERİMİZ, CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN, R. TAYYİP ERDOĞAN hep şunu söyler: "HALKI YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN" evet Sayın Sinop Valisi ve YEREL SİYASETÇİLERİ de bunu kendilerine ilke edinmelidirler. 5178 sayılı MERA yönetmeliğine göre bu tür yerlerin satışı mümkün olmasına rağmen satış talebimize Sinop Valiliğince ret verilmiş muhatap bile olmamışlardır. Son olarak; SİNOP VALİLİĞİNDEN ŞİRKETİMİZ OLARAK TALEBLERİMİZİ DİKKATE ALARAK YERİN TAHSİS AMACINI DEĞİŞTİRİP MERADAN ÇIKARARAK TURİZMCİ YALÇINLAR İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM TİCARET Ltd. Şti. mizin çalışmasını sağlayarak MARTI KAMP VE KARAVAN KONAKLAMA TESİSİNİN FAALİYETİNİ SÜRDÜRMESİDİR.

Saygılarımızla,

Yalçınlar İnş. Taah. Tur. Tic. Ltd. Şti. Adına,

Orhan YALÇIN

Yönetici

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.