Büyükdağdere köyüne açılacak taş ocağının kapatılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
SINDIRGI BELEDİYESİ VE SINDIRGI KAYMAKAMLIĞI tarafına Emin Bulut bu kampanyayı başlattı

1) Sarsıntı ve titresim: Taş ocağından taş çıkartmak için patlatılan dinamit veya çok daha güçlü patlayıcılar taş ocagina yakın çevrede yıkıcı etkisi olabilen depremlere sebep olabilir veya binaların temel kiriş kolanlarında yada duvarlarında çatlaklara yol açıp evlere hasar vererek dayanıksız hale getirir.

2) Yeraltı kaynak sularına etkisi: Yağmur suları toprağa sızarak yeraltı sularını oluşturur taş ocakları ise yağış suyunun toprağa sızmasını engelleyerek sel olup gitmesine yol açar. Taş ocağında taş çıkarmak için kullanılan guclu patlayıcı maddeler veya dinamitler yeralti sularının akış yönünü değiştirerek yer altı sularının beslediği dere, kuyu gibi yerustu sulatin beslenememesine ve kurumasına yol açar zaten yeralti ve yerustu su fakiri olan köyümüze 500 metre mesafede acilacak olan bu taş ocağı köyümüz için susuzluk kuraklık açlık demektir. özellikle son senelerde yerüstü kaynak suların azalması dibe çekilmesiyle yaşanan susuzluk nedeniyle köylülerimizin sondajlama yoluyla çare buldukları yeraltı suları bu şiddetli patlamalardan ötürü yön değiştirecektir ve acılan derin sondaj kuyularımız işlevsiz hale gelecektir.

3) İnsanlara zararları: Taş ocağı çevresinde yaşayanlar çevreye yayılan toz ve taş tanecikleri sebebiyle ilk etapta terleme bulantı kusma nefes darlığı solunum yetmezliği kanser kalp damar hastalıkları akciğer hastalıkları göz ve kulak rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarıyla yüz yüze kalacaklardır

4) Güvenlik: Taş ocağından çıkarılan taşın taşınması için damperli büyük kamyonlar köy icinde ve köy yollarında can ve mal güvenliğimizi tehdit edecektir.

5)Hava kirliliği: Taşın çıkarılması yüklenmesi ve taşınması sırasında çıkan gozle görülmeyen toz ve taş tanecikleri çevreye yayılır her türden canlıya zarar verir nefes alışımızla birlikte solunum yoluyla ağızdan ve burundan girerek akciğere kadar gider.

6) Taa ocaklarının bitki ve hayvan türlerine zararları: Taş ocağı acılan alandaki endemik bitki türleri hayvanlar ve hayvan yuvaları barınakları yok olur ve ekolojik denge bozulur. Bitkiler üzerinde gelen toz beyaz ve kalın bir tabaka yaparak bitkilerin fotosentez yani karbondioksit alıp oksijen vermesini engeller. Bitkilerin döllenememesini ve verimin azalmasına sebep olur taş ocagina yakin tarim alanları çıkan toz ve taş tanecikleri yüzünden kireçlenir kirec toprağın asit baz dengesini bozar toprağın kalitesi düşer verimliliği azalır. Taş ocağı işletme sahasında yetişen onlarca endemik bitki türleri ve doğal hayatın gerçek sahipleri olan çeşitli türlerdeki hayvanlar büyük zarar görecek

7) Kısaca taş ocakları gerek çıkardıkları toz ve gürültü gerekse doğaya ekosisteme verdiği zarar bakımından insanlığa oldukça zararlı cevre felaketidir ne kadar para kazanilirsa acaba bu doğal yok oluşa çare olunabilinecektir bunu devletin gücünü halkından yana degilde sermayeden yana kullananlara sormak gerekir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.