Radyoloji teknikerlerin çalışma saatleri düşürülsün kanser olmak istemiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
sgk ve tarafına Şeyma KURBAN bu kampanyayı başlattı

Biz radyoloji teknikerleri; radyasyon ile iç içe çalışıyoruz, çoğu tekniker arkadaşların kanser hastalığı baş gösteriyor ve biz de ne zaman kanser olacağız diye beklemek istemiyoruz. Elimizi taşın altına koyup bu mesleği yaparken edinilmiş haklarımızın elimizden alınması gerçekten çok acı, önceden günlük 5 saat çalışıp yaş beklemeden emekli olabiliyorduk; şimdi ne yazık ki saatlerimiz artırıldı, emekli olmak için yaş zorunluluğu getirildi. Biz bu mağduriyeti daha fazla yaşamak istemiyoruz. Severek yaptığımız mesleğimizin başında kolumuzu kanadımızın kırılmasından dertliyiz. 2009 yılında getirilen bu yasa yüzünden her geçen gün aldığımız radyasyon bize zarar veriyor genlerimizi bozuyor, bizde görülmeyen etkiler çocuklarımızda ve çocuklarında görülme riskini artırıyor, bu yaşanılanlar geleceğimizin genetiğini bozuyor, gözle görülmeyen bir çok zararı varken, bizim canımızın bu kadar ucuzlaştırılması mesleğimize olan aşkımızı söndürüyor. İnsanlara faydalı olmak için sağlığımızdan olmak zorunda mıyız? Neden bu kadar hiçe sayılıyoruz? Sesimizin duyulmasını istiyoruz, bir imzada sen at yanımızda ol, bize destek ol. Kanser olmak istemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.