Engelliler için ortez ve protez geri ödemeleri arttırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Herkese selam olsun.

Ben %82 engelli sağ kol ve sol bacak kalça protezi olan bir Türkiye vatandaşı olarak mevcut olan ortez ve protez yaptırmadaki hakların düzeltilmesi için bu kampanyayı açtım.

Kendim yakın zamanda yaptırmak istediğim kalça protezi için çok zor bir süreç geçirdim. Bir engelli protez yaptırmak istediğinde özel bir medical firmasına gider ve fiyat alır. Bir kalça protezi için 18.000 TL ve 56.000 TL arası fiyat verirler. Örneğin 18000 TL'lik protez için anlaştığında faturayı SGK'ya gönderirsin ve sana geri ödeme olarak ortalama 3600 TL gibi bir rakam geri öder çünkü bu sut liste fiyatı der ve bu protezin fiyatı bu der.

Bana uygun olanı yaptırayım dedim ama en uygunu 25.000 TL dediler. Bu fiyatlara karşılık SGK geri ödemesi 2400 TL ila 3600 TL arası. Bu rakamların değişmesi gerekli artık. İşte bu SGK'nın taban fiyatı arttırılmalı. Çünkü geri ödenen bu rakamlarda protez yok. Biz bu rakamlarda nasıl bir protez kullanacağınız?

Bacağı olmayan birinin yürümesi, hayata tutunması bu kadar zor olmamalı. Bizi devletimiz başkalarına muhtaç etmemeli. Gazilere her türlü protezi ücretsiz yapıyorlarsa en azından bizlere de bu yapılan protezlerin SGK tarafından geri ödeme listesinden  yarısını karşılarlarsa bizde hayata tutunmak için devletimizden minnettar oluruz. Hükümetimizin engellilere bu konuda desteği bugün değil yarınlara umutla bakmaya neden olacaktır. 34 senedir kol protezim olmadı hep bugünlerde ki biyonik kolları bekledim ama onunda fiyatları çok yüksek.  SGK'nın verdiği geri ödeme rakamları doğru tespit edilmemiştir.

Bu konuda desteğinizi ve imzanızı rica ediyorum.