Hipertansiyon İlacı Loniten Ülkemizde Sürekli Temin Edilen İlaç Olmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Özellikle böbrek nakli sonrası yüksek tansiyon yaşayan çocuk hastaların tansiyonları ülkemizdeki mevcut kullanılan tansiyon ilaçları ile düşmeyebiliyor. Bu durumda çocukta böbrek reddi gerçekleşme sıkıntısı ortaya çıkıyor. Malesef binbir zorlukla nakil olmuş çocuklarımız bu durumda ya yeniden diyaliz işkencesine ya da yeniden nakil olayına katlanmak zorunda kalıyorlar. İşte bu sorunları çözmek için ülkemizdeki ilaçların yetersiz kaldığı durumda sadece yurt dışında bulunan Loniten isimli bir ilaç kullanılınca tansiyon hızlı bir şekilde düşüyor ve çocukar rahatlıyor.

Yalnız bu ilacı alabilmek için önce Ankara Türk Eczacılar Birliği(TEB) ne dilekçe, reçete gönderip ilaç ücretini yatırmak gerekiyor. İthal biter ilaç olduğu için en az 40 Euro ücreti yani yaklaşık 200 TL peşinen ödemek gerekiyor. Fakat ücreti ödeyince de hemen sorun çözülmüyor. İlacın temin edilip ulaşması en az 2 ayı buluyor. 2 ayda nakil olmuş bir çocuk ne hale gelir düşünün artık. Daha önce ben bu tecrübeyi edindim. Yurt dışındaki bir akrabamız sağolsun uçakla bir yolcu vasıtasıyla gönderdi.  Lakin yakını ve durumu olmayan hasta ve yakınları ne yapacak bu durumda? kaderine mi terk edilecek o zavallılar?

O yüzden madem bu ilaç bu kadar etkili ve organ nakli doktorları için tek çare olarak görülüyor. O zaman ilacın ülkemizde sürekli bulundurulması ve kolay temin edilmesi elzemdir. Aksi halde çok can yanacak/kaybedilecek ve her operasyon devlete külfet getirecektir.

Bugün Sinan imzanı bekliyor!

Sinan NAKIŞ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SGK Genel Müdürlüğü: Hipertansiyon İlacı Loniten Ülkemizde Sürekli Temin Edilen İlaç Olmalı». Sinan ve imza atan diğer 7 kişiye katıl.