Darzalex Ilac Masrafini SGK karsilamali

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Multiple Myeloma hastasi olan babama baska ilac yaramiyor.Hastalik nuks etti ve bu ilaca ihtiyacimiz var.Sayin Cumhurbaskanimiz dan bu konuya yardim etmesini rica ediyorum.Bu ilac sadece daha onceden hastaligin 3 defa nuks etmesindan sonra verilen bir ilac.Babam binlerce kisinin hayatini kurtarmis bir doktordur. Bu ilac pahalli ama bu ilaci kullanacak olanlar cok kullanmiyacaklar cunku hastalik 3 defa nuks etmis.Yani ilaci kullanacaklar bu ilaci az sureyle kullanacaklar.Maliyet olarak sonucta velcade yada revlimid ile ayni fiyata gelecektir.Genc olan hasta mesela 2 sene yada daha fazla  kadar revlimid kullaniyor ve SGK parasini oduyor.Babam 1 sene icinde cok kotu hale geldi amacim biraz daha bizimle kalmasi zaten bilinc bozuklugu var beyin kanamasi gecirdi su anda yogun bakimda.Yaslilar bu hastalikla basedemiyorlar yasam sureleri genc hastalardan  daha az.Yani babam ve babam gibi zayif hastalar zaten bu ilaci cok kullanamicak.Umarim artik Sgk acil bu ilacin odemesini gerceklestirir yada bi kismini oder onada raziyiz.Devletimizden yardim istiyoruz.

Mesela sgk ilacin yarisini karsilasin hic olmassa yarisnida bizler karsiliyalim ilk etapta lutfen.Ilacin olmasi ve bizlerin alma gucumuzun olmamasi ve devletimizin bu ilaci karsilamamasi acimiza dahada aci katiyor.Revlimid adli ilacin  aylik bir hastaya masrafi en az 30bin tl dir gelin bizde yarisini diger yarisinida sgk odesin.

Sonuc olarak aslinda Revlimid yada Velcade DArzelex adli ilactan daha pahalli degil.

Bugün Abdurrahman imzanı bekliyor!

Abdurrahman Karaali bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sgk: Darzalex Ilac Masrafini SGK karsalamali». Abdurrahman ve imza atan diğer 88 kişiye katıl.