CROHN ve ÜLSERATİF KOLİT hastalıklarının ilaçları.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

2002 yılından beri CROHN hastasıyım. Hastalığına bağlı olarak defalarca ameliyatlar geçirdim ve halen geçirmeye devam ediyorum. Maalesef Türkiye'de ki milyonlarca hasta gibi bende hastalık ataklarımızın azalması, birazcık da olsa normal bir insan gibi yaşamamıza etki edecek ""SALOFALK, ASACOL veya ENTACORT"" gibi ilaçların lavman, fitil ve tablet gibi türevlerini bulamadığımız gibi muadillerine de ulaşamıyoruz.

Boşu boşuna doktora gidip reçete yazdırıyoruz. Raporla alınabilen ilaçlar olduğu için yurtdışından da temin edilemiyorlar.

Başına gelmeyen bilmez. Bu tür hastalar dışarıdan çok sağlıklı görünseler de atak zamanı geldiğinde ben ölmeyi bile tercih ediyorum.

Koskoca Türkiye nelere para buluyor da kendi vatandaşı için piyasaya yeterince ilacı mı tedarik edemiyor.

Ben artık boşu boşuna hastaneye gitmekten, ilacını bulamıyacağım reçete yazdırmaktan, eczane eczane gezmekten bıktım. Lütfen yetkililer söylesinler bu ilacı piyasaya vermeyeceğiz desinler. Bizlerde başımızın çaresine bakalım.

Bu hastalık ve ilaç yokluğu beni çok yordu.