ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN AYRILAN 108 TL'LİK ÖDENEĞİN ARTTIRILMASI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sgk ve tarafına Meral Bozkurt bu kampanyayı başlattı

Kalıcı otoimmün bir sağlık problemi olan çölyak hastalığı için aylık verilen yardım parası ihtiyacı karşılamıyor. En temel gıda maddesi olan ekmeği baz alalım.

Örneğin; Bir çölyaklı günlük 3 öğününde 3-4 dilim ekmek yemek istese ve bu ekmeği sağlıklı, nişasta içermeyen unlarla yapmak istese bir baton kalıp ekmek için harcanan un miktarı 500 gr ve bu unun raf fiyatı 27 lira. Ekmeğin tüketim süresi 2 gün. Haftada 3 kez ekmek yapması gerekiyor ve harcadığı un 1.5 kg oluyor. Ancak bir çölyaklının ortalama aldığı para 108 lira. Sadece un almak istese bu parayla ayda 4 adet toplam 2 kg un alabiliyor.

Gluten neredeyse her üründe mevcut olduğu için kalan ürünleri alabilme şansı maalesef bulunmuyor .Asgari ücretle geçinen bir ailenin sağlıklı bir beslenme sürdürmesi zaten imkansızken çölyakla beraber iyice çıkmaza giriyor.

Ayrıca Belediyelerin verdiği nişasta içeren lastik ekmekler asla ihtiyacı karşılamıyor. Glutenden kaçarken bu kezde bağırsaklar nişasta ile zarara uğruyor.

Şimdi el birliğiyle ülkemdeki tüm çölyak hastalarına destek verilmesini, aylık ayrılan bütçenin gündeme gelip arttırılmasını talep ediyorum. Her yıl meclisten bir çok zam oranları geçerken senelerdir hiç değişmeyen çölyak yardım paraları için artış talep ediyorum.Bizler yaşam boyu bu hastalıkla yaşamak zorundayız.

Ömür boyu devam eden diyetimiz için koşulları şimdi iyileştirmeyi hep beraber talep edelim.Lütfen imza atarak sizde destek verin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.