DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİNDEKİ TYT VE YKS AYNI GÜNDE YAPILMASIN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Çocuklarımızın geleceği için hayati önem taşıyan sınav günü ve saatleri gözden geçirilip daha akılcı ve bilimsel bir yaklaşımla yeniden düzenlenmelidir.Tüm sınavların mutlaka aynı hafta sonunda bitirilmesi isteniyorsa; sınavın 1. oturumu cumartesi sabahı,  2. oturumu pazar sabahı, 3.oturumu (yabancı dil sınavı) pazar öğleden sonra yapılmalıdır.Çocuklarımızda birçok stres ve kaygıya neden olacak 2 önemli sınavı aynı günde yapmak yerine, cumartesi sadece 1. oturumu yapmak ve çocukların önce bu basamağı sindirmelerini sağlamak bilimsel ve psikolojik olarak daha uygundur. Sınavın 1. ve 2. oturumlarının aynı günde ardışık yapılması beraberinde birçok sorun getirecektir.

1) Sınavdan çıkan aday, sınavının iyi veya kötü geçtiğine ve barajı aşıp aşmadığına kanaat getirmek sorumluluğunun stresi ile öğleden sonra çok daha zor bir sınava girmek zorunda. Aklı sabahki sınavda kalacak aday 2.oturuma ne kadar konsantre olabilecek?

2) Öğle yemeğini yemek ve yeterince dinlenmek için o gün o yoğunlukta zaman ve mekanlar yeterli olacak mı? Pazar gününün sakinliği yerine; özellikle de şehir merkezindeki semtlerde yaşam tüm hareketliliği, açık iş yerleri,trafiği ve gürültüsü ile devam ederken cumartesi öğleden sonranın tercih edilmesi ne kadar mantığa uygundur?

3) 1. ve 2. oturumda sınava girecekleri okullar farklı yerlerde olursa nasıl yetişecekler?O gün neden iki kez trafik sorunu ve yetişme telaşı yaşamak zorundalar?

4) Öğle yemeği rehaveti yaşayan çocuklar öğleden sonra daha zor bir sınavda,özellikle de çok daha fazla konsantrasyon gerektiren fen-matematik sınavında nasıl başarılı olacaklar?

5) Aynı günde saatlerce sınavda kalacak çocuklarımızın hem fiziksel hem zihinsel motivasyonları düşecektir.Neden çocuklarımıza bu kadar stresi aynı günde yaşatmamız gerekiyor?

Ve benzeri birçok sorun kaygıyı artırıp başarıyı düşürecektir.Amaç başarıyı artırmaksa sınav günü ve saatleri yeniden planlanmalıdır. Çocuklarımızın gülen yüzleri ve aydınlık geleceklerine katkı sağlamak için lütfen  siz de bir imza atın.

Bugün Sevinç imzanı bekliyor!

Sevinç Şenel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sevinç Şenel: Üniversite sınavlarının 1. ve 2. oturumu aynı günde yapılmasın.». Sevinç ve imza atan diğer 236 kişiye katıl.