Sevan Nişanyan ve Celal Şengör tartışsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yıllardır bitmek bilmeyen tartışma konularının başında gelen Cumhuriyet'in kuruluşu ve Kemalizm’e dair nitelikli ve cesur fikir teatilerine TV kanallarının yer vermemesinden şikayetçiydim ve bu realiteye boyun eğmeyerek kolları sıvama kararı aldım. Bu konular hakkında taban tabana zıt görüşlere sahip olduklarını bildiğim iki kıymetli entelektüeli, Sevan Nişanyan ve Celal Şengör'ü Cumhuriyet'in kuruluşu ve Kemalizm konularını tartışmak üzere -en azından sanal ortamda- bir araya getirmek için imza kampanyası başlatıyorum. Konuyla ilgili kaleme aldıkları “Yanlış Cumhuriyet” ve “Dahi Diktatör” kitapları adeta birbirine reddiye niteliğindedir. Doğal olarak yöneltilecek olan sorular da büyük oranda bu kitaplardan olacaktır. Kendilerinin onay vereceği bir veya iki moderatör eşliğinde, ağırlıklı olarak bu iki kitabın çizdiği ana hatlar çerçevesinde Skype üzerinden soru-cevap tarzında ilerleyen bir yayına -umuyorum/sanıyorum- her ikisinin de itirazı olmayacaktır. Benzersiz bir zihinsel devrime ve ufuk açıcılığına vesile olacağını düşündüğüm bu buluşmanın gerçekleşmesini sizler de istiyorsanız yaptığım çağrıya lütfen imzalarınızla destek olunuz. Sevan Nişanyan ve Celal Şengör'ün bu naçizane çağrımı kabul edeceklerine olan inancım tamdır, çünkü bu iki centilmenin, insan kalabilmenin ön koşullarından biri olan asgarî nezaketten ödün vermeyeceklerinden şüphem olmadığı gibi, bu birliktelikten memnun kalacaklarına ve karşılıklı istifade edeceklerinden emin olduklarına şüphem yoktur. Kendilerinden bu çağrıya kulak vermelerini rica ediyor ve peşinen teşekkürlerimi iletiyorum.

Bugün Levent imzanı bekliyor!

Levent Bozoklar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sevan Nişanyan: Sevan Nişanyan ve Celal Şengör tartışsın!». Levent ve imza atan diğer 48 kişiye katıl.