Decision Maker Response

Kadıköy Belediyesi’s response

Dec 16, 2016 — Belediyemize ait Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bulunan kedi yaşam alanı ile ilgili başlatılan imza kampanyasında kullanılan görseller amacı dışında seçilmiş, talebe karşılık gelmeyen görsellerdir.

Söz konusu parka ilçenin çeşitli bölgelerinden, ilçe dışından hasta (FİP, FİV, FeLV, Panleucopenia, PARVO) viral, bakıma muhtaç, engelli kediler terk edilmektedir. Bu konu ile ilgili çeşitli defalar Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet nedeni ile tarafımızdan cezai işlemler de uygulanmıştır. Bu duyarsızlık, gerek Belediyemiz gerekse park gönüllüleri tarafından gösterilen emek ve özveriye rağmen parktaki kedi popülasyonunun sağlık ve refahının tam olarak sağlanmasını güçleştirmektedir.

Belediyemizce Selamiçeşme Özgürlük Parkı’na sürekli olarak rehabilitasyon, mama ve ilaç desteği sağlanmaktadır. Talep edilen su parkta mevcuttur. Aydınlatma ve yuvaların üstünün kapatılması konusunda ise çalışmamız halihazırda devam etmektedir.

Hayvan refahı ve sağlığı konusunda duyarlı olan katılımcı belediyeciliği her şeyin üstünde tutan Belediyemiz bu konularla ilgili gereğini de en kısa sürede yapacaktır.