Ses yükseltici cihazlarının, işitme cihazı gibi gösterilerek uzaktan satışını engelleyin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

SES YÜKSELTME CİHAZI NEDİR ? Ses yükseltme cihazları sağlıklı duyan kişilerin duyma hassasiyetini diğer normal işiten insanların üzerine çıkaran cihazlardır. kullanım alanları tiyatro konferans toplantı gibi büyük salonlarda gerçekleştirilen faaliyetlerde sesleri daha fazla duymayı sağlayan ses yükselten araçlardır. Herhangi bir tıbbi özelliği yoktur. Genellikle kısa süreli olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Nedeni ise kullanıcılar işitme kaybı tanısı konmamış ancak subjektif olarak toplumun diğer bireylerine göre daha az duyduğunu düşünen ve buna bağlı olarak yukarıda bahsi geçen ortam ve durumlardaki faaliyetler süresince kullanılmak üzere, işitmesi normal sınırlar altına düşmemiş kişiler hedeflenerek üretilmiş TIBBİ ÖZELİİĞİ OLMAYAN elektronik ürünlerdir. Bu amacın dışında kullanıldığında kullanıcıya kalıcı zararlar verebilir. Çünkü kullanıcılar bunu herhangi bir tıbbi muayene ve tetkik yaptırmadan sanal ortamdaki elektronik mağazaradan 50 -150 TL arasında temin edenbiliyorlar. Ancak Tıbbi özelliği olmayan herhangibir işitme kaybını karşılamak üzere yazılım, özellik ve koruma içermeyen bu elektronik cihazların ana prensibi sesi her koşulda yükseltmek olduğundan uzun süreli kullanıldığında, yani işitme cihazı yerine kullanıldığında ortam seslerinin 87 dB lik sınır değeri aştığı durumlarda ,kullanan kişide kalıcı tahribat yapabilir. DİKKAT !!! İŞİTME CİHAZLARI ise kişinin işitme kaybının derecesi türüne bağlı olarak gerekli sesleri yükseltirken kişiye zarar verecek veya ortamdaki konuşmaları anlamasını olumsuz etkileyecek seslere filtre uygulayarak, kulağa iletilmesisi sağlayan özel teknolojiler,yazılımlar içerirler. Bu yüzdendir ki işitme cihazları fiyatları ülkemizde 800 TL civarından başlamaktadır. UBB KAYDI OLAN GERÇEK BİR İŞİTME CİHAZINI 150 TL YE ALAMAZSINIZ ... Sanal mağazalarda işitme cihazı algısı yaratılarak bazı elektronik ses yükselticiler satılmaktadır bunların kontrolsüz kullanımı işitmenize kalıcı zararlar verebilir. Bu ürünler yasaklamalar ve uyarılara rağmen güvenilir diye düşünülen tanınmış alışveriş sitelerinde de satılarak bu sitelerde bu algı pazarlamacılığına alet olamaktadırlar dikkat !!! İŞİTME CİHAZLARI SADECE İŞİTME CİHAZI SATIŞ VE UYGULAMA MERKEZLERİNDEN SATIŞI YAPILBİLEN TIBBİ ÖZELLĞİ OLAN İŞİTMEYE YARDIMCI ARAÇLARDIR.

Bugün çağlar imzanı bekliyor!

çağlar BİTİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ses yükseltici cihazlarının, işitme cihazı gibi gösterilerek uzaktan satışını engelleyin». çağlar ve imza atan diğer 234 kişiye katıl.