L'appel aux Serbes pour l'unité

0 a signé. Prochain objectif : 100 !
Quand elle atteindra 100 signatures, cette pétition aura plus de chance d'être inscrite comme pétition recommandée !
sima MRAOVITCH a lancé cette pétition adressée à Serbian people

POZIV SRBIMA ZA JEDINSTVO

Srpska medjunarodna akademija nauka i umetnosti sa sedistem u Parizu, upucuje Poziv  Srbima u otadzbinskim zemljama i rasejanju da svojim potpisom stave do znanja globalnim nasilnicima i njihovim podanicima u okupiranim srpskim zemljama :

• ·        da je nasa podrska  duhovnim vrednostima srpskog pravoslavlja i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori snazna i jedinstvena,
  • ·        da osudjujemo pokusaj u Crnoj Gori da lokalni podanici okupatora suprotstave pravoslavne Srbe jedne protiv drugih i time ga pred precima i buducem pokolenju obezvrede, a njegov dugorocni opstanak dovedu u pitanje.
  • ·        da osudujemo pokusaj otimanja  imovine Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, smatrajuci ga cinom urusavanja duhovnog jedinstva srpskog naroda u celini.
  • ·        da urusavanje jedinstva dovodi u pitanje opstanak srpskog naroda u zajednici slobodnih i suverenih naroda,
  • ·        da dovodjenje u pitanje opstanka srpskog naroda smatramo vrhunskim zlocinom  nad nasim narodom.

Stoga pozivamo srpske naucnike, umetnike, poslovne ljude, penzionere, studente, Srbe zaposlene, Srbe bez posla, Srbe koji ceznu za povratkom u okrilje zavicaja i one Srbe koje iz beznadja odlaz u svet. Ustanite !  Oduprite se nepravdi ! Setite se svoji casnih predaka. Masovnost nasih potpisa neka bude dokaz i opomena da duhovne svetinje naseg naroda nisu privatna svojina pojedinaca vec nasledje nasih predaka i nas istorijski zavet buducim pokolenjima da cemo ih casno ocuvati i njima predati.

0 a signé. Prochain objectif : 100 !