Kampanya Kapatıldı

Selçuk üniversitesi vize ve finalleri online yapsın ya da ödev şeklinde not verilsin

Bu kampanya 3.519 destekçiye ulaştı

Koronavirüs nedeniyle “Uzaktan Eğitim” kararı alınmış ve üniversitelerde bahar döneminin bu şekilde bitirileceği kesinleşmişti. Covid-19 hala bitmemişken Türkiyenin bir çok illerinden insanların geldiği bir Üniversite ortamında can sağlımızın yeterince düşünülmediğini,şehir içi otobüslerde,3-4 kişilik ortak tuvalet ve banyonun kullanıldığı yurtlarda okula gitmemiz için gereken otobüs ve tramvaylarda gereken sosyal mesafenin ve hijyenin sağlanamayacağını bu yüzden Selçuk üniversitesi akademik takvimin öğrencileri mağdur edeceğini düşündüğümüz için sesimizi duyurmak adına bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.

Selçuk üniversitesinin akademik takvimine göre,

15-25Haziran vize sınavları

3-13Temmuz final sınavları

20-30 Temmuz bütünleme

olacağına karar verildi.Hepimiz için bu takvim ne kadar uygundur? Ayrıca Ödev ve elektronik sınav yardımıyla eğitimlerini sürdüren üniversiteler vardır.Böyle bir durumda bütün selçuk üniversitesi öğrencilerin sağlığını tehlikeye atması ne kadar doğrudur?

Öğrencilerin eğitim hayatını etkileyen ve dolaylı yoldan strese maruz bırakılarak, ruh hallerini de olumsuz etkileyecek bu karardan dönülmesini öğrencilere yardımcı olacak ve kolaylık sağlayacak bir sınav sisteminin getirilmesini istemekteyiz.

Bugün Damla imzanı bekliyor!

Damla Coşkun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Selçuk üniversitesi vize ve finalleri yüzyüze yapma notlar ödev şeklinde verilsin @selcukrektorluk». Damla ve imza atan diğer 3.518 kişiye katıl.