Üniversitemiz bölünsün istemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıyla ikisi vakıf olmak üzere 15 üniversite kuruluyor. İstanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk ve Erciyes üniversitelerinin bazı bölümleri, yeni kurulacak üniversitelere bağlanıyor.

Konya Üniversitesi kurulacak. Selçuk Üniversitesine bağlı Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ile Teknik Bilimler MYO'nun isimleri değiştirilerek bu üniversiteye bağlanacak.

Biz öğrenciler olarak bu bütünün bozulmasını ve üniversitemizden koparılmak istemiyoruz! Bu tasarı ile birlikte hem 43 yıllık köklü bir kurum olan Selçuk Üniversitesi markası hem de üniversiteden ayrılacak olan fakülteler maddi ve manevi olarak zarar görecek, Selçuk Üniversitesi'nin gelişmesi engellenecektir. Alın terimizle, emeklerimizle gecemizi gündüzümüze katarak kazandığımız üniversitemizden bizi ayırıp Konya Üniversitesi adı altında yeni açılacak bir üniversiteye aktarmak geleceğimizi etkileyecek, biz öğrencilere yapılmış çok büyük bir saygısızlık ve haksızlık olacaktır. Destek olmak istiyorsanız lütfen kampanyayı imzalayın.

Bugün Berk imzanı bekliyor!

Berk Uğuroğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Selçuk Üniversitesi bir markadır, bölünsün istemiyoruz!». Berk ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.