Selçuk Üniversitesi Bölünmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Selçuk Üniversitesi'nin muhtemelen en kalabalık fakültesi olan mühendislik fakültesi ve mimarlık fakültesi malum yasa tasarısından sonra Konya Teknik Üniversitesi adı altında, üniversite ve kampüs bünyesinden koparılarak yerleşimin ve ulaşımın olmadığı Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacak.

Mühendislik Fakültesi özelinde Üniversiteden koparılmanın getireceği dezavantajları:

- Mühendislik öğrencileri kendi içerisinde büyük bir öğrenci bölgesi olan Bosna Hersek Mahallesi'nden uzakta kalacaklar.

- Öğrenciler kampüs ortamından uzakta kalacaklar.

- Kim ne derse desin Selçuk Üniversitesi gayet iyi bir kütüphaneye sahip, yeni kurulacak üniversitede böyle bir imkân muhtemelen hiçbir zaman sağlanamayacak.

- Bilmer(Bilgisayar Merkezi) bilgisayar destekli dersler için gerçekten büyük bir nimet, yeni kurulan üniversitede bu kadar kapsamlı bir bilgisayar merkezinin kurulması zor.

- Aynı zamanda kampüs kendi içerisinde öğrenciler için her türlü imkanı sağlayabilecek konuma gelmiş durumda, yeni kurulacak üniversite yerleşim yerlerinden çok uzak olacağı ve öğrenci sayısı en fazla 10 bin olacağı için bu imkanlar hiçbir zaman sağlanamayacak.

- Selçuk Üniversitesi'nin marka değeri ve sağladığı kolaylıklar için üniversitede kalan akademisyenler tek tek ya da toplu olarak üniversiteden ayrılacaklar. Bu da geçen yıllar içerisinde düşen öğrenci seviyesine ek olarak eğitimci kalitesinin ciddi anlamda düşmesine neden olacak.

Eğer siyasi yönetim sanayi bölgesine yakın yeni bir üniversite kurulmasını istiyorsa, oturmuş bir eğitim sistemi ve kültürü olan Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yerine daha yeni kurulmuş, her bir fakültesi ayrı mahallede olan Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni bu bölgeye taşıyabilir ya da sıfırdan yeni bir üniversite kurabilir ama #selçuküniversitesibölünmesin

Bugün Selçuk Üniversitesi Öğrencileri imzanı bekliyor!

Selçuk Üniversitesi Öğrencileri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Selçuk Üniversitesi Bölünmesin, muhataplar: TBMM, Cumhurbaşkalığı.». Selçuk Üniversitesi Öğrencileri ve imza atan diğer 359 kişiye katıl.