Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar

Seferihisar'daki orkinos mezbahası, mahkeme kararlarına uyularak kapatılsın!

Sığacık Körfezi'ne konuşlandırılan Orkinos Balık Mezbahası, mahkeme kararına rağmen yeni bir ÇED raporu alarak üretime başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı planlarda Su Ürünleri Yetiştirme Alanı ilan edilen Sığacık açıklarındaki bölgede orkinos çiftliği kurulması girişimleri 2010 yılında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından mahkemeye taşımış ve mahkeme çiftlik için verilen ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurmuştur.

Karara rağmen şirket aynı yerde aynı üretim faaliyeti için tekrar ÇED başvurusu yapmış ve yine olumlu yanıt almıştır. Dava süreci sürerken bu mezbahanın çalışmaya başlaması hukuksuzluktur.

Seferihisar'ın Türkiye'nin ilk sakin şehridir (cittaslow) ve Türkiye'deki diğer sakin şehirlerin başkenti konumundadır. Orkinos mezbahası Cittaslow Genel Merkezi'nin belirlediği "sakin şehir" kriterlerine aykırıdır.

Seferihisar'ın doğal güzelliklerini üç kuruş uğruna yok edecek ve Türkiye'nin cittaslow gibi alanlarda yeni kazanımlarını alt üst edecek bu mezbahaların kaldırılması için imza ver!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    Erdoğan Bayraktar

AYLA DEDEOĞLU bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 21.102 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün AYLA imzanı bekliyor!

AYLA DEDEOĞLU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Seferihisar'daki orkinos mezbahası, mahkeme kararlarına uyularak kapatılsın!». AYLA ve imza atan diğer 21.101 kişiye katıl.