Petition Closed

Seferihisar'daki orkinos mezbahası, mahkeme kararlarına uyularak kapatılsın!

Sığacık Körfezi'ne konuşlandırılan Orkinos Balık Mezbahası, mahkeme kararına rağmen yeni bir ÇED raporu alarak üretime başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı planlarda Su Ürünleri Yetiştirme Alanı ilan edilen Sığacık açıklarındaki bölgede orkinos çiftliği kurulması girişimleri 2010 yılında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından mahkemeye taşımış ve mahkeme çiftlik için verilen ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurmuştur.

Karara rağmen şirket aynı yerde aynı üretim faaliyeti için tekrar ÇED başvurusu yapmış ve yine olumlu yanıt almıştır. Dava süreci sürerken bu mezbahanın çalışmaya başlaması hukuksuzluktur.

Seferihisar'ın Türkiye'nin ilk sakin şehridir (cittaslow) ve Türkiye'deki diğer sakin şehirlerin başkenti konumundadır. Orkinos mezbahası Cittaslow Genel Merkezi'nin belirlediği "sakin şehir" kriterlerine aykırıdır.

Seferihisar'ın doğal güzelliklerini üç kuruş uğruna yok edecek ve Türkiye'nin cittaslow gibi alanlarda yeni kazanımlarını alt üst edecek bu mezbahaların kaldırılması için imza ver!

This petition was delivered to:
  • T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    Erdoğan Bayraktar

AYLA DEDEOĞLU started this petition with a single signature, and now has 21,151 supporters. Start a petition today to change something you care about.