Petition Closed
Petitioning T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar
This petition will be delivered to:
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Erdoğan Bayraktar

Seferihisar'daki orkinos mezbahası, mahkeme kararlarına uyularak kapatılsın!

Sığacık Körfezi'ne konuşlandırılan Orkinos Balık Mezbahası, mahkeme kararına rağmen yeni bir ÇED raporu alarak üretime başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı planlarda Su Ürünleri Yetiştirme Alanı ilan edilen Sığacık açıklarındaki bölgede orkinos çiftliği kurulması girişimleri 2010 yılında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından mahkemeye taşımış ve mahkeme çiftlik için verilen ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurmuştur.

Karara rağmen şirket aynı yerde aynı üretim faaliyeti için tekrar ÇED başvurusu yapmış ve yine olumlu yanıt almıştır. Dava süreci sürerken bu mezbahanın çalışmaya başlaması hukuksuzluktur.

Seferihisar'ın Türkiye'nin ilk sakin şehridir (cittaslow) ve Türkiye'deki diğer sakin şehirlerin başkenti konumundadır. Orkinos mezbahası Cittaslow Genel Merkezi'nin belirlediği "sakin şehir" kriterlerine aykırıdır.

Seferihisar'ın doğal güzelliklerini üç kuruş uğruna yok edecek ve Türkiye'nin cittaslow gibi alanlarda yeni kazanımlarını alt üst edecek bu mezbahaların kaldırılması için imza ver!

Letter to
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar
Sığacık Körfezi'ne konuşlandırılan Orkinos Balık Mezbahası, mahkeme kararına rağmen yeni bir ÇED raporu alarak üretime başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı planlarda Su Ürünleri Yetiştirme Alanı ilan edilen Sığacık açıklarındaki bölgede orkinos çiftliği kurulması girişimleri 2010 yılında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından mahkemeye taşımış ve mahkemenin çiftlik için verilen ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurmuştur.

Seferihisar'ın doğal güzelliklerini üç kuruş uğruna yok edecek ve Türkiye'nin citta slow gibi alanlarda yeni kazanımlarını alt üst edecek bu mezbahaların kaldırılmasını talep ediyorum.