TİTREK MUHALEFETE SON! GELECEĞİMİZİ BİZ BELİRLEYELİM

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

TİTREK  MUHALEFETE SON  ! GELECEĞİMİZİ BİZ BELİRLEYELİM..

Ülkemizin aydınlık insanları, tüm olumsuz koşullara,şiddet ve baskılara rağmen cumhuriyetimize cesaretle sahip çıktı.Kaba hesapla %60’la kötü yönetime karşı koydu.Ne var ki titrek muhalefet, olguyu anladı ama cesaretini toplayıp tek parti tek adam devleti kuranlara aktif direnç gösteremedi,korktu ve giderek küçüldü.Toplumun ve beklentilerinin gerisinde kaldı

Bunca yapılan ilkesiz ve korkak politik yanlışları ve polemik siyasetini!  bir tarafa  bırakmışda olsak!  ”İNTERNETLE DOĞRUDAN DEMOKRASİ “  bu kadar yoğun yaşanırken ,bizim adımıza siyasi partileri yöneten! fakat bizi yok sayarak siyasette her kademeyi  kendilerince belirleyenlere,ülkemiz ve çocuklarımızın geleceğini  adım adım karartanlara ve 2019 hesabı yapanlara, baskı kurma ve gereğinde onları yok sayacağımızı hatırlatma vakti geldi... İletişim çağında ,demokratik laik sosyal hukuk devletine inanan tüm cumhuriyetçi yurtsever vatandaşlarımızla  ortak güç oluşturabiliriz ve yaklaşan belediye seçimleri ve diğerlerinde halkın adaylarını belirleyerek, lideri ve kahramanı olmayan, para istemeyen bir sistemle, siyaseti kendi yada bir çıkar grubu adına yapanlara,halkın partilerini işgal edenlere, birlikte olarak çok büyük güçle karşı durabiliriz..

Biz bir grup Adana’lı seçmen ,siyasi muhalefeti ;

-Cumhuriyetçi, vatansever %60’ın onuruna, emeğine, hukuksal haklarına ve demokratik, laik,sosyal hukuk devletine  aktif sahip çıkmaya..

-OHAL’in devamına ,baskılara,parti devletine,cumhuriyetimizin yıkılmasına ve demokratik haklarımızın gasp edilmesine aktif karşı durmaya..

-Kitlesel “hayır”mitingleri düzenleyerek %60’ın dinamizmini,direncini canlı tutmaya ve kalan %40’ı kazanmaya  davet ediyoruz..

KAMPANYAYI İMZALAMAK, GÜÇLÜ BİR ÖNERİ YAPMAK ve  AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLERLE SORUMLULARI UYARMAKTIR. Bugün yaşadıklarımızda muhalefet boşluğunun çok ağırlıklı sorun olduğuna inanan TÜM CUMHURİYETÇİLERİ  BİRLİKTE  HAREKETE  ve  KARAR ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ..(yeterli ilgi olursa çalışmalarımız ortak bir site yada blog da hepbirlikte devam edecektir)

YAŞANANLAR DERS ALMAK İÇİNDİR...

Siyasal partilerin ideolojik-politik krizine önümüzdeki günlerde bir de yapısal kriz eklenecek, çünkü genel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte yapılacağı, cumhurbaşkanı adaylarının illa parti genel başkanı ya da partili olması gerekmediği, yardımcıların ve bakanların parlamento dışından seçecekleri bir konjonktürde, Meclis’le birlikte siyasi partilerin varoluş nedenleri de ciddi bir sorgulamaya uğrayacak…(F.Yaşlı..Birgün..10 mayıs)

“Siyasi partiler de yaşayan yapılardır ve kendi dışlarında cereyan eden olaylar yüzünden can verebildikleri gibi, ülkeyle artık diyalog kuramadıkları için veya yurttaşların güvenini yitirdikleri için ölürler.”

İdeolojiler yerine artık “iletişim” ve “siyaset teknolojileri” kullanılıyor.
Berlusconi zamanında başlıca “iletişim gücü” TV’du. Berlusconi TV’leriyle oy topluyor, seçmenlerini böyle etkiliyordu.
Bugün Elysée’ye açılan yolda Macron, Obama’nın “big data” tekniklerine başvuruyor. (Bknz. Sağnak, “Siyasi teknolojilerle yaratılan cumhurbaşkanı adayı”, 29 Nisan 2017)
İnternetin ve yeni siyasi teknolojilerin öncelikli önemini, Avrupa’nın yükselen tüm yeni siyasi oluşumlarında görüyoruz. İspanya’da Pablo Iglesias’la güç kazanan “Podemos”, Yunanistan’da Çipras’la özdeşleşen Syriza, İtalya’da Grillo’nun “5 Yıldız Hareketi” hep elektronik hızla lider etrafında kümelenen “şahıs hareketleri”... (N.Cerrahoğlu ..Cumhuriyet..14 mayıs)

Fransa’da, tek bir kişi, Emmanuel Macron adında, 39 yaşında ve üç yıl öncesine değin politika sahnesinde bile olmayan bir adam; ülkenin tüm siyasal sistemini yerle bir, partilerini darmadağın etti.
Partisi yoktu, ama Yürüyüş adıyla başlattığı siyasal muhalefet grubuna birkaç ayda 280 bin üye kaydolmuştu.
Emmanuel Macron, 7 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı seçildi.
(M.Kırıkkanat .cumhuriyet .14 mayıs)..

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SEÇMENLER VE TÜM TC VATANDAŞLARI: TİTREK MUHALEFETE SON! GELECEĞİMİZİ BİZ BELİRLEYELİM». N ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.