ÖLÜM KOLTUĞUNA ÇOCUKLARIMIZI OTURTMAYALIM

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Trafikte hasarlı araç kazalarında en çok mağdur olanlar çocuklardır.

Çocuk Hakları bildirgesi de göz önüne alındığında çocukların kendilerine zarar verebilecek uygulamaları yetişkinler ebeveynleri bile olsa uygulayamazlar.

Bir çocuk ( yenidoğan döneminden itibaren yasalar karşısında hür sayıldığı 18 yaşı dolana kadar) trafikte seyir sırasında zarar görebileceği davranışlar için zorlanamaz, izin verilemez yada bu davranışı özendirilemez.

1. Ön koltukta şöforün kucağında araç seyir halinde asla çocuk seyahati olamaz... Kasden cinayete teşebbüs ile eşdeğer olarak dikkate alınmalı ve yasa koyucular ve güvenlik - trafik ekipleri tarafından gereği yapılmalıdır. Benim nasıl elimde pompalı tüfekle dolaşmama izin verilemez ise buna da izin verilmemelidir.
  2. Çocukların herhangi bir koltukta emniyet kemeri takılı olmadan seyahata başlanması da cinayete teşebbüs olarak ele alınmalıdır.
  3. 12 yaşından küçük çocukların kemerleri takılı bile olsa ön koltukta seyahatlerine izin verilmesi de aynı şekilde ele alınmalıdır.
  4. ÇOCUKLAR ÖLMESİN
  5. ÇOCUKLAR ACI ÇEKMESİN
  6. ÇOCUKLAR SAKAT KALMASIN
  7. ANA-BABALAR AĞLAMASIN
  8. TOPLUM ÜZÜLMESİN

Bugün GÜLEN ÇOCUK DERNEĞİ imzanı bekliyor!

GÜLEN ÇOCUK DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «sdü pediatri uzmanları: ÖLÜM KOLTUĞUNA ÇOCUKLARIMIZI OTURTMAYALIM». GÜLEN ÇOCUK DERNEĞİ ve imza atan diğer 33 kişiye katıl.