Teknoloji'nin Girmediği Ev Kalmasın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Sayin devlet buyukleri tarafına Ruveyda Sahin bu kampanyayı başlattı

Her öğrenci eşit eğitim hakkına sahiptir. Ama eğitim sürecinde şartlar aynı olmayabilir. Ülkemizde evine laptop, masaüstü bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon alamayacak durumda olan öğrenciyle birçok olanağı olan öğrenci aynı başarıyı sağlayamayabilir. Özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitimin önemi daha da artmıştır. Bu süreçte herhangi bir teknolojik aleti olmayan öğrenciler veya ailedeki öğrenci başına düşen yetersiz teknolojik aletler sebebiyle öğrenciler derslere katılımda sıkıntı yaşamışlar ve ileride temel oluşturabilecek konulardan uzak kalmışlardır. Pandemi döneminde uzaktan eğitim süreciyle yaşanan zorluklardan birkaçı şöyledir:

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Bağdaş Köyü Ericik mezrasındaki öğrenciler EBA 'dan ders dinlemek için her gün dağın tepesine tırmanmışlardır.

- Güneydoğu Anadolu'da bir köy ilkokulunun idarecisi olan A.A 320 kişilik okulda mart ayından bu yana yalnızca 10'unun süreci takip edebildiğini belirtmiştir.

-Diyarbakır'da yaşayan kardeş iki öğrenci evde sadece bir tane akıllı telefon olması nedeniyle aynı saate denk gelen canlı derslere kardeşlerden bir tanesi girememiştir.

Bu gibi problemlerin önüne geçmek için maddi durumun iyi olmadığı evlerin belirlenmesi ve evdeki öğrenci sayısına göre teknolojik alet desteği sağlanmalıdır. Böylece uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin başarısının düşmesi engellenmelidir ve potansiyeli olan her öğrenci derslerden geri kalmamalıdır. Eğitimde temeli olan her öğrenci mesleki kaliteyi arttırır ve bilinçli bireyler olarak topluma kazandırılır. Bunun yanında bu problemler ortadan kaldırılırsa uzaktan eğitim desteklenir ve uzaktan eğitimin birçok olanağından sağlıklı bir şekilde faydalanılabilir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.