İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYORUZ/WE DEMAND FREEDOM OF EXPRESSİON

Kampanya Kapatıldı

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYORUZ/WE DEMAND FREEDOM OF EXPRESSİON

Bu kampanya 19.919 destekçiye ulaştı
Recep Tayyip Erdoğan (Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı) ve tarafına Emre Uslu bu kampanyayı başlattı

Türkiye’de başta gazeteciler olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ifade özgürlüğünün sınırlanmasından kaygı duyuyorum.

Demokrasinin en temel değerlerinden biri olan ifade özgürlüğünün yok edilmesi demokrasinin özü ile çelişmekte, Türkiye’nin geleceğini karartmaktadır.

Türkiye, Müslüman nüfusu, laik ve demokratik yapısıyla tüm İslam dünyasına model bir ülke olarak görülüyordu. Ancak ifade özgürlüğüne vurulan darbeler en başta Türkiye’nin model olma iddiasına ve İslam dünyası ile demokratik değerlerin örtüşeceğine inanan tüm insanların umutlarına darbe vurmaktadır.

Bu vesileyle; Türkiye’yi yöneten tüm yetkilileri, yeniden demokratik değerleri onarmaya, tutuklu gazeteci Mehmet Baransu ve diğer tüm gazetecileri serbest bırakmaya, Twitter ve Facebook’ta siyasetçiler hakkında paylaşım yaptığı için tutuklanan öğrencileri bir an önce serbest bırakmaya, siyasiler hakkındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında soruşturma açılan, çocuk, genç, kadın, erkek tüm Türkiye vatandaşları hakkındaki soruşturmaları sonlandırmaya çağırıyoruz. Kısaca ifade özgürlüğü istiyoruz.

Saygılarımla

-----

Dear President, Speaker of the Parliament, Prime Minister, President of the Supreme Court of Appeals, and President of the Constitutional Court:

I am deeply worried by the severe restrictions on freedom of expression that have been placed not only on journalists in Turkey, but in fact on all citizens of the Turkish Republic.

The elimination of the freedom of expression runs counter to the essence of democracy, and is casting a cloud over the future of Turkey. With its Muslim population, as well as its secular and democratic structure, Turkey has stood as an example to be followed in the Muslim world.

But the serious blows to freedom of expression in Turkey have injured not only Turkey's ambitions to stand as an example for its regional neighbors, but have also clouded the hopes of all those who believed and hoped that the Muslim world could truly overlap with deeply democratic values.

It is therefore on this occasion that we call on all those in leadership positions in Turkey to see [that] journalist Mehmet Baransu and other journalists are immediately released. We also insist that students arrested in the wake of politically related posts they have shared over social media (Twitter and Facebook) be released immediately, and that legal charges against citizens of all ages due to their social media shares be dropped. In short, we demand that freedom of expression be replaced.

Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 19.919 destekçiye ulaştı