Petitioning United Nations and 2 others

زاینده رود و تالاب گاوخونی را نجات دهید

زاینده رود، طولانی ترین رودخانه فلات مرکزی ایران به طول ۴۰۵ کیلومتر و تالاب بین المللی گاوخونی، طی یک روند نزولی ۱۶ ساله در آستانه نابودی قرار گرفته و در حال تبدیل به بزرگترین کانون ریزگردهای سرطان‌زا در فلات مرکزی می باشند. از نتایج شوم این تراژدی زیست محیطی، نابودی صدها هزار هکتار زمین کشاورزی، میلیونھا اصله درخت و دھھا گونه جانوری، پیشروی عنان گسیخته کویر و ناپایداری اکوسیستم فلات مرکزی، تخریب اقلیم منطقه توسط ریزگردهای مسموم بستر تالاب گاوخونی و تهدید زندگی میلیونها شهروند ایرانی در استان اصفهان و استانهای هم جوار (از کرمان و یزد و چهار محال بختیاری تا استان مرکزی و قم و تهران) و از بین رفتن معیشت پایدار در فلات مرکزی ایران می باشند. نظر به اراده ملت و دولت برای حل بحران های زیست محیطی، از تمامی دوستداران محیط زیست و میراث طبیعی و فرهنگی، افراد ذی نفوذ در نهادهای علمی و مالی در سطح ملی و بین المللی درخواست می گردد که همه‌ توان خود را برای رساندن صدای مردم به جامعه جهانی، ارائه طرح های پایدار جهت احیا تالاب بین المللی گاوخونی و زاینده رود و تامین اعتبارات لازم از طرف جامعه جهانی مصروف بدارند.

هم وطنان گرامی
در شرایطی که ذخیره های آبی حوضه زاینده رود وتالاب گاوخونی به دلیل سو مدیریتها و برداشتهای بی حساب به شدت کاهش یافته و آسمان نیز گشاده دستی نمی کند، اقدام فوری در مدیریت فراگیر و یکپارچه منابع آب، نیازی نیست که بیش از این قابل اغماض و تعلل باشد. خطر فرونشست زمین و ریزگردهای مرگ آفرین که تا پایتخت سیاسی-اقتصادی ایران نیز نفوذ خواهد کرد، زندگی میلیونها شهروند و میراث فرهنگی و تاریخی تمدن مرکزی ایران را تهدید می کند. این فاجعه زیست محیطی زندگی یکایک ایرانیان و امنیت ملی ایران را تهدید می کند.

هم وطنان مهربان
اصفهان ره آورد زاینده رود تمدن ساز، که گنجینه ای بی بدیل از آثار ارزشمند فرهنگ و تمدن جهان محسوب می شود، به علت خطر فرونشست زمین و بحران آب در معرض آسیب جدی قراردارد. نگاهداشت این میراث ارزشمند که نشانه هویت ملی ما و فرهنگ بشری است، یک وظیفه ملی و دینی می باشد. علاوه بر این، زاینده رود زنجیره وفاق و دوستی اقوام متنعم از برکات این رود حیات بخش است. بیاییم با تبدیل تقابل، دشمنی و قوم گرایی، به همکاری، همدلی و میهن دوستی، در کنار هم قرار گرفته و مانعِ از هم گسیختن این زنجیره حیاتی باشیم. این تنها راه برای حفظ ثبات و امنیت و مصالح ملی ایرانیان است.

هم وطنان عزیز
ایران سراسر تشنه است، از ارومیه تا هور العظیم، از هامون تا گاوخونی و زاینده رود. گذر از این بحران فراگیر جز با همراهی همگانی و تدبیر ملی از مسیر مدیریت علمی و همه جانبه نگر قابل حل نخواهد بود. این سرزمین تشنه، دیرزمانی است که دست نیاز به سوی ما دراز کرده است ...

پویش ملی آب started this petition with a single signature, and now has 6,600 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Join others supporting this cause