No to Lawless Referendum In Kerkük /Iraq, Kerkük'te kanunsuz referanduma HAYIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kuzey Irak yerel yönetiminin gerçekleştirmeyi planladığı Referandum'un güvenli ve demokratik şartlarda gelişmeyeceği aşikardır.

Kerkük'ün Kuzey Irak yönetiminin kontrolüne geçmesini amaçlayan bu siyasi oyunun, Kerkük şehrinin tarihi, kültürel ve demografik yapısına terstir.

Kerkük'te tarihin son dönemlerindeki savaş ortamında nüfus göçü sağlanarak, şehrin demografik yapısı değiştirilmiş ve ardından, nüfus kayıtları yakılmış ve son adım olarak da Kerkük'e kuzeyden Kürt nüfus kaydırması yapılarak, hukuksuzca günümüzde gerçekleştirilmesi planlanan referandumun alt yapısı hazırlanmıştır.

Bu referandumun Irak ve komşu ülkeler için huzur ve barışı tehdit etmesinin yanısıra, Kerkük Türkmen toplumunun hukukunu ve güvenliğini tehlikeye atacaktır.

Bu nedenlerle referandumun gerçekleştirilmemesi gerekmektedir.

Bugün savas imzanı bekliyor!

savas karakaplan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «savas karakaplan: No to Lawless Referendum In Kerkük /Iraq, Kerkük'te kanunsuz referanduma HAYIR». savas ve imza atan diğer 22 kişiye katıl.