Viisitoista eläinoikeuspuoluetta ympäri maailman vaativat globaaleja toimia

Viisitoista eläinoikeuspuoluetta ympäri maailman vaativat globaaleja toimia

0 a signé. Prochain objectif : 150 000 !
Quand elle atteindra 150 000 signatures, cette pétition deviendra l'une des plus signées sur Change.org !
Animal Rights Parties Worldwide a lancé cette pétition adressée à Sauli Niinistö et à

Covid-19-pandemiaan kuolee ihmisiä maassamme ja koko maailmassa. Jo vuosien ajan asiantuntijat ovat varoittaneet riskistä tautien siirtymisestä eläimistä ihmisiin.

Me eläinoikeuspuolueiden edustajat ympäri maailman haluamme välittää tämän tärkeän poliittisen viestin.

Vallitsevan pandemian alkulähteeksi on yksinkertaistaen nimetty yksi Kiinassa ruoaksi käytettävä villieläinlaji. Tämä ei kerro koko kuvaa: aiemmat epidemiat osoittavat, ettei kyse ole vain villieläinten käytöstä vaan yleisesti eläinten hyödyntämisestä.

Aiemminkin maailmalla on levinnyt eläimistä lähtöisin olevia epidemioita, kuten SARS, MERS, sikainfluenssa, lintuinfluenssa ja hullun lehmän tauti. Kolme neljästä uudesta ihmisten infektiotaudista tulee eläimistä. Maksamme korkean hinnan eläinten syömisestä – ja eläinten maksama hinta on vielä sitäkin korkeampi.

Eläimiä riistetään kestämättömyyteen asti: niitä vangitaan, käytetään hyväksi, muokataan geneettisesti, asetetaan näytteille, ahdetaan tiiviisti, häkitetään, kalastetetaan, metsästetään, myydään, teurastetaan, salametsästetetään ja kuljetetaan. Häikäilemättömät poliitikot ja heikot hallitukset tukevat kaikkea tätä toimintaa: miljardeja euroja julkista rahaa käytetään vuosittain edistämään eläinten kaltoinkohtelua.

Liha ja maitotuotteet lisäävät kroonisten sairauksien ja joidenkin syöpien riskiä. Eläintuotanto on merkittävimpiä syitä kasvihuonekaasujen vapautumiseen, metsien hakkuisiin sekä maaperän ja veden saastumiseen, ja siten villieläinten elinympäristöjen katoamiseen ja lajien sukupuuttoihin. Eläinten kuluttaminenvoi viedä nämä ongelmat kriisin tasolle – kuten nyt on tapahtunut.

Nykyinen ruokajärjestelmämme on tikittävä aikapommi.

Meidän on tehtävä ratkaiseva ja historiallinen suunnanmuutos. Me, maailman eläinoikeuspuolueet, vaadimme hallituksiltamme välittömiä ja radikaaleja muutoksia.

Vaadimme hallituksia:

– aloittamaan eläintuotannon vähentämisen nyt, tähdäten 70 prosentin vähennykseen vuoteen 2030 mennessä

–  määräämään kaikkiin eläintuotteisiin pakolliset merkinnät, joista käy ilmi, missä eläimet on kasvatettu, onko niillä ollut mahdollisuus ulkoiluun ja onko ne tainnutettu ennen teurastusta sekä tuotteen ekologinen jalanjälki

– kieltämään villieläinten myymisen ja kuluttamisen

– lopettamaan kansainväliset elävien eläinten kuljetukset

– kieltämään eläinten tehotuotannon ja teollisen kalastuksen

–   tarjoamaan päivittäisen vegaanisen vaihtoehdon julkisissa ruokaloissa

– lakkauttamaan lihan- ja maidontuotannon tuet

– auttamaan viljelijöitä kasvituotantoon siirtymisessä.

Lopuksi, pyydämme teitä kaikkia osallistumaan. Meidän on uudistettava ruokajärjestelmämme. Jos et muuta ruokailutottumuksiasieläinten takia , tee se lastesi, oman terveytesi ja planeetan vuoksi.

Kiitos.

Firma e condividi questa petizione per dire, al mondo ed ai Governi, che anche Tu vuoi un cambiamento adesso!

 

0 a signé. Prochain objectif : 150 000 !
Quand elle atteindra 150 000 signatures, cette pétition deviendra l'une des plus signées sur Change.org !