ALLAH'IN ADINA TEKME ATMAYIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Allah’ın Adına Tekme Atma!

La İlahe İllallah deyip bira içecek Allah’u Ekber diyerek Allah’ın cc. ve Hz. Muhammed’in ismine tekme atacaklar.

Suudi Arabistan ve İran bayrakları 2018 Dünya Kupası hatıra toplarına ve bira şişelerine basıldı. Suudi Arabistan bayraklarında La İlahe İllallah Muhammed Resullah, İran bayrağında ise Allah’u Ekber yazıyor.

Rusya’da gerçekleştirilen 2018 Dünya Kupası hatırası nedeniyle satışa sürülen futbol toplarının üzerinde organizasyona katılan ülkelerin bayrakları yer alıyor.

Adidas Dünya Kupası müsabakaları için Telstar 18 isimli bir futbol topu üretti. Futbol taraftarları için ise üzerinde 2018 Dünya Kupası’na katılan ülkelerinde bayraklarının yer aldığı hatıra futbol topları satışa sunuldu.

Piyasaya sürülen bu toplar üzerinde Suudi Arabistan ve İran bayrakları ise diğer ülkelerden daha dikkat çekiyor.

Suudi Arabistan bayrağında yeşil zemin ve beyaz kılıç üzerinde kelime-i Tevhid olarak bilinen “La İlahe İllallah Muhammed Resullah” yazısı yer alıyor. Kelime-i Tevhid “Tapılacak hiç bir ilah yok Allah’tan başka, Muhammed Allah’ın elçisidir” anlamına geliyor.

İran bayrağında da benzer bir durum söz konusu. Yeşil, beyaz ve kırmızı renklerden oluşan İran bayrağının yeşil ve kırmızı şeritlerinde Kufi hattıyla toplam 22 defa “Allah en büyüktür” yazıları yer alırken, bayrağın ortasında şehadeti simgeleyen lale biçiminde yer alan hilal ve kılıç ise şeddenin de yardımıyla Allah şeklinde okunuyor.

Üzerinde Kelime-i Tevhid bulunan
Suudi Arabistan bayrağı daha önce bira şişesi kapaklarına da basılmıştı.

Alman bira firması Eichbaum Ureich’in şişelerinde “La İlahe İllallah, Muhammedun Resulullah” yazarak alkollü biraları piyasaya sürdü.

2018 Dünya Kupası için bir pazarlama stratejisi olarak kupaya katılan ülkelerin bayrakları kapaklara basıldı.

Eichbaum Ureich Dünya Kupası’na katılan 32 takımın bayraklarının şişelere basıldığını ancak Suudi Arabistan bayrağında yazan yazının anlamına dikkat edilmediğini ve şişelerin önümüzdeki günlerde piyasadan toplanacağını açıkladı.

Bira şişelerinin üzerine bayrak basılan ülkelerden biri de İran.

Suudi Arabistan bayrağı 1994 Dünya Kupası’nda Mauritius Brauerei isimli firmanın biralarına da basılmıştı.

Ülke ve dil sembolü olarak kullanılan bayraklar çeşitli uydular üzerinden yayın yapan erotik kanallarda sohbet dili logosu olarak da kullanılıyor.

Erotik ve hiç bir yaş için uygun olmayan yayınların üzerine veya alt bantlara gelen “Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir” ve “Allah en büyüktür” yazılı bayraklar ise bu gibi durumlarda milyonlarca Müslüman için utanç nedeni oluyor.

2007 yılında ABD ordusu Afganistan’da çocuklara üzerinde çeşitli ülkelerin bayraklarıyla beraber Suudi Arabistan bayrağının yer aldığı futbol topları dağıtmış ve bu toplar Afganistanlılar tarafından hakaret olarak algılamıştı.

Alman bira üreticisi Gaffel Koelsch, 2014 Dünya Kupası nedeniyle İran bayraklarını bira şişelerine basmıştı ve İran’ın tepkisini çekmişti.

Oyuncunun farklı ruh halleri ile kimi zaman küfür ederek kimi zaman futbol topuna tükürerek Allah ve Muhammed isimlerine tekme atılacak.

Yorulan oyuncular biraz soluklanmak için La İlahe İllallah’ın üzerine oturacak…

Dünya Kupası nedeniyle, dünyada olan biten herşeye; bombalara, çatışmalara, savaşlara, açlık ve sefalete, doğal afetlere ve sömürülere kayıtsız kalan Müslümanların bu duruma karşı şuursuz ve kayıtsız kalmaları ise bir ibret vesilesi olduğu kadar üzerinde derin derin düşünülmesi ve araştırma yapılması gereken önemli bir konu.

Suudi Arabistan ve İran’ın böyle durumlara karşı acil önlem alması, bu ürünlerin satışının durdurulması için çalışma başlatmaları büyük önem taşıyor.

Unutmadan Dünya Kupasını fırsat bilen İsrail Filistin ve Suriye’de kan akıtmaya ve bu toprakları bombalamaya devam ediyor!

Ragıp Kamil İlbeyi http://www.ekvatorhaber.com/allahin-adina-tekme-atma/

change.org’da başlatmış olduğum imza kampanyasına lütfen destek olun.

Kampanyayı imzalamak için tıklayınız.
Allah’ın Adına Tekme Atma!

Üzerinde Kelime-i Tevhid bulunan
Suudi Arabistan bayrağı daha önce bira şişesi kapaklarına da basılmıştı.

Bira şişelerinin üzerine bayrak basılan ülkelerden biri de İran.

Milyonlarca insan sokaklarda, amatör ve profosyonel sahalarda üzerinde Kelime-i Tevhid ve Tekbir yazılarının bulunduğu bu toplarla şutlar çekilip paslar verecek.

Yorulan oyuncular biraz soluklanmak için La İlahe İllallah’ın üzerine oturacak…

Ragıp Kamil İlbeyi
ekvatorhaber.com

change.org’da başlatmış olduğum imza kampanyasına lütfen destek olun.

Kelime-i Tevhid daha önce bira kapaklarına da basıldı.

Bugün Ragıp imzanı bekliyor!

Ragıp İlbeyi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «saudistrcon@mofa.gov.sa: Suudi Arabistan Bayraklı (Kelime-i Tevhid: La İlahe İllallah) Toplar Piyasadan Toplatılsın». Ragıp ve imza atan diğer 11 kişiye katıl.