Kaldırımlarımızı işgal eden esnaflardan ve göz yuman belediyelerden geri istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Doğma büyüme İstanbul Sarıyer Büyükdere’liyim. Eski semt olduğu için kaldırımları 1 metre bile değilken hemen hemen caddenin tüm esnafı ne satıyorsa ürünlerini bu kaldırımlara taşırıyor. Kimisi stand kurmuş. Kimisi sepete koyuyor. Daha üzücü olansa tüm bu gıdalar caddeden geçen trafik araçlarının egzozlarına maruz kalıyor. Sarıyer belediyesine şikayet ettim. Esnaflara birkaç uyarı yaptıklarını fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin esnaflardan işgaliye aldığı için ürünleri kaldırıma koyma hakkı olduğunu söylediler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet ettim. Onlarda uyarıda bulunduk diye dönüş yaptılar. Kısaca çözüm yok malesef ve yaşlısı, çocuğu, genci, hayvanı çoğu zaman kaldırımdan inip araç yolunda yürüyoruz daracık caddede. Aslında bu sorun tüm Türkiye ve şehirlerinde söz konusu ama ben en azından kendi yaşadığım bu eski küçük ve yaşlı insanlarla yaşayan semtimde fark yaratmak istiyorum.